Lijstjes
Intro

Deze pagina is nog in opbouw. De komende tijd zullen hier verschillende overzichten komen.

Cyclo index

Als cyclo specialist bij uitstek kan een ranglijst naar zwaarte niet ontbreken. Uiteraard zijn lijstjes onderwerp van discussie, maar dat maakt ze ook weer leuk. Het heeft dan ook even geduurd voordat Cyclokalender met deze rangschikking gekomen is. Maar nu is de rankschikking daar. Voor het bepalen van de cyclo index kunnen veel variabelen meegenomen worden, maar er is gekozen om dit te beperken tot twee. Alleen de afstand en hoogtemeters zijn onderdeel van de berekening, waarbij het aantal hoogtemeters per kilometer ook meegenomen wordt. En om het onderling vergelijken te vergemakkelijken hebben we "La Marmotte" op 100 gezet. Cyclo's zonder hoogtemeters of waarvan de hoogtemeters niet bekend zijn, worden niet in de lijst opgenomen.

Toertocht index

Na de cyclo index introduceert cyclokalender nu ook de Toertocht index. Voor het bepalen van deze ranglijst worden dezelfde regels gehanteerd als bij de Cyclo index. Dus alleen de afstand en hoogtemeters zijn onderdeel van de berekening, waarbij het aantal hoogtemeters per kilometer ook meegenomen wordt. En om het onderling vergelijken te vergemakkelijken hebben we "Liège-Bastogne-Liège Challenge" op 100 gezet. Toertochten met minder dan 100km of zonder hoogtemeters of waarvan de hoogtemeters niet bekend zijn, worden niet in de lijst opgenomen.

Etappekoers index

Na de cyclo en toertocht index introduceert cyclokalender nu ook de index voor Etappekoersen. Voor het bepalen van deze ranglijst worden dezelfde regels gehanteerd als bij de Cyclo en toertocht index. Dus alleen de afstand en hoogtemeters zijn onderdeel van de berekening, waarbij het aantal hoogtemeters per kilometer ook meegenomen wordt. En om het onderling vergelijken te vergemakkelijken hebben we de "Tour TransAlp" op 100 gezet.