Site informatie
Algemeen

Altijd benieuwd waar je naar toe moet in juni voor het rijden van een of meerdere cyclo's? Wil je weten wat je allemaal kunt rijden rondom de feestdagen? Geen zin om tig sites te doorlopen om je fietsvakantie te plannen? Maak dan gebruik van cyclokalender.nl

Begin 2015 is cyclokalender.nl in de lucht gegaan, een site die er naar streeft een zo groot mogelijk overzicht te geven van cyclo's, etappe koersen, meerdaagse evenementen, grotere toertochten en andere voor de wielerliefhebber interessante evenementen in Europa en daarbuiten.

De makers van de site struinen continue het internet af op zoek naar nieuwe evenementen en controleren ook regelmatig de op de kalender aanwezige evenementen. Mochten er desondanks cyclo's ontbreken of met fouten genoteerd staan, dan wordt het erg op prijs gesteld als dit wordt doorgegeven. Het aanmelden van een cyclo of tocht kan een ieder rechtstreeks op de site doen. Maar ook als je onvolkomenheden aan de website constateert horen we dat graag.

Ook is er een eenvoudige nieuws rubriek met relevante informatie over cyclo's/evenementen en het onder de aandacht brengen van (relatief) onbekende cyclo's die de moeite waard lijken

Zoeken en selecteren
Om het zoeken gemakkelijker te maken zijn er diverse selectie mogelijkheden in het linker blok:
Selectie op land
Selectie op regio
Selectie op categorie evenement (cyclo, toertocht, etc)
Selectie op fiets (racefiets, MTB)
Selectie op periode (vanaf vandaag, vanaf een maand)
Selectie op dagen (toon alle dagen, of toon alleen evenementen rondom feestdagen)
Gegevens van een tocht opvragen
Door te klikken op de link in de kolom "Tocht" krijg je een nieuwe pagina met extra informatie over dit evenement. Vanuit deze pagina kun je ook doorklikken naar de website van de organisatie van dit evenement.
Betekenis gebruikte tekens

Indien er nog enige onduidelijkheid is omtrent de organisatie van een cyclo dan wordt dit aangegeven mbv onderstaande tekens. Als dit het geval is, dan is er echter wel een vrij grote zekerheid dat de datum en/of het parkoers wel kloppen. Indien er grote onduidelijkheid is over en cyclo, dan komt deze er niet tussen te staan. Als een cyclo elk jaar op de laatste zaterdag van juni georganiseerd wordt, dan zal deze cyclo al in de lijst opgenomen worden voordat de organisatie de datum bevestigd heeft, in welk geval het teken van "Datum nog niet bevestigd" te zien zal zijn.

: Datum nog niet bevestigd.

: Parkoers nog niet bevestigd. Startplaats of afstand zou nog kunnen wijzigen.

Zelf een cyclo opvoeren / doorgeven dat data niet
Via de button "Meld een cyclo" kun je zelf een ontbrekende cyclo opvoeren. Na controle door een beheerder komt deze daarna terug in de lijst.
Indien gegevens van een tocht niet kloppen, kan dit via de knop "Meld een fout voor deze cyclo" op de cyclo detail pagina worden doorgegeven. Dit wordt erg op prijs gesteld.