Noorse megatocht in recordtijd vol


donderdag 06 december 2018 door Herman NekkersOoit gehoord van de Jotunheimen Rundt? Niet verbazingwekkend, want deze tocht heeft weinig bekendheid binnen de Benelux. In Noorwegen des te meer. Afgelopen zaterdag om 12:00 ging de inschrijving open en 1:13 minuut later was de boel al vol. Ok, er geldt een deelnemerslimiet van 600 renners. Maar liefst 500 mensen werden teleurgesteld en moesten genoegen nemen met een plekje op de reservelijst.

De Jotunheimen Rundt is ook niet zomaar een cyclo. Het is een rit voor de mensen met inhoud. 430 kilometer en 4600 hoogtemeters telt de race. De winnaar van 2018 deed er 12:30 uur over en de rode lantaarndrager meer dan 27 uur. Hiermee prijkt deze tocht op plek 4 van onze Cyclo-index. Vanwege de lange duur wordt hij verreden op 28 juni, als de dagen het langst zijn. Met als voordeel dat de zon in Noorwegen toch al nauwelijks onder gaat. Hoewel het merendeel van de deelnemers uit Noorwegen komt, wist de Nederlandse Kim van Oorschot vorig jaar toch maar mooi beslag te leggen op de tweede plek. 

Nieuwsgierig geworden naar deze prachtige tocht? Check de website. In 2020 is er weer een editie.
Gerelateerde artikelen

Cyclokalender biedt de grootste en meest actuele verzameling van sportieve fietstochten wereldwijd (>1700). Met slimme filters vind je de beste cyclo of toertocht. Tevens bieden we je het laatste nieuws voor de sportieve fietser. Bezoek onze website www.cyclokalender.nl. Volg en like ons op Facebook, Twitter en Instagram, klik op één van de buttons onderaan de pagina.Bezoek ons op Facebook! Volg ons op Twitter Volg ons op Instagram Stuur een mail

Hosted and powered by RLAhosting

© C Y C L O K A L E N D E R (2014 - 2019)