Inschrijving Ötztaler Radmarathon opent op 1 februari


donderdag 31 januari 2019 door Herman NekkersDe Ötztaler Radmarathon is een van de grootste cyclo-evenementen van Europa. Ondanks de monsterafstand van 238 kilometer met 5500 hoogtemeters overtreft het aantal aanmeldingen al jaren het aantal beschikbare startplaatsen. Met name in Duitssprekend Europa kent de populariteit geen grenzen. En dat is volkomen begrijpelijk, want qua organisatie kent de ORM zijn gelijke niet. Het compleet autovrije parcours, de vijfsterrenbevoorrading, de geweldige sfeer onderweg en de supermooie expo. Het is slechts een bloemlezing uit al het moois dat deze tocht biedt. Eigenlijk zou elke serieuze cyclorijder de Ötzi ooit gereden moeten hebben.

Tirol ligt op dit moment nog verborgen onder een berg sneeuw waar zelfs de lokale bevolking van opkijkt, maar gelukkig wordt de Ötztaler pas verreden op 1 september. Desondanks gaat vrijdag 1 februari de inschrijving open. De procedure is simpel en spannend. In de hele maand februari kun je je aanmelden bij de organisatie via de officiële website. Begin maart wordt er geloot en weet je of je erbij zit. Hou er rekening mee dat de organisatie meer dan 15.000 aanmeldingen verwacht voor de 4.000 felbegeerde startplaatsen. Deelnemen is dus een kwestie van geluk hebben. Meer kans maak je als je je aanmeldt via onze partner Enroute. Hier vind je arrangementen tegen een fatsoenlijke prijs, met een goede accommodatie en gegarandeerde startplek.

Wil je alles weten over deze cyclo? Afgelopen jaar besteedde Cyclokalander extra aandacht aan dit evenement via de ORM-week. Wil je weten wat de ORM zo bijzonder maakt, lees dan dit artikel. Klik op de tag van de Ötztaler voor alle overige artikelen.

Foto: Camping Sölden
Poll: Ga jij de Ötztaler rijden?Gerelateerde artikelen

Cyclokalender biedt de grootste en meest actuele verzameling van sportieve fietstochten wereldwijd (>1700). Met slimme filters vind je de beste cyclo of toertocht. Tevens bieden we je het laatste nieuws voor de sportieve fietser. Bezoek onze website www.cyclokalender.nl. Volg en like ons op Facebook, Twitter en Instagram, klik op één van de buttons onderaan de pagina.Bezoek ons op Facebook! Volg ons op Twitter Volg ons op Instagram Stuur een mail

Hosted and powered by RLAhosting

© C Y C L O K A L E N D E R (2014 - 2019)