Giro d'Italia maakt parcours Sportful nog zwaarder


dinsdag 09 april 2019 door Herman NekkersDe Giro d'Italia brengt dit jaar een ode aan de zwaarste Italiaanse granfondo, de Sportful Dolomiti Race. Ook wel bekend als Granfondo Sportful. In de voorlaatste Giro-etappe leggen de profrenners vrijwel de hele route af van deze granfondo. Enkel de finish ligt niet in Feltre, maar op de top van de Passo Croce d'Aune. Maar Italië zou Italië niet zijn als ze toch nog een minuscuul prutweggetje zouden vinden naar een nog hoger gelegen plek. En zo geschiedde. Vanaf de Croce d'Aune klimmen de profs nog een stukje verder omhoog naar Monte Avena om hier over de streep te rijden.

Voor de organisatie van de Sportful gelijk een goede reden om ook de route van de granfondo en mediofondo via dit paadje te laten lopen. En zo krijgen de wielertoeristen zomaar 6 kilometer en 250 hoogtemeters cadeau voor hetzelfde geld. Maar het mooiste is natuurlijk dat ze de 'echte' finishplaats van de Giro-etappe aandoen. Hier strijden enkele weken daarvoor de profs voor de laatste kans op een mooi eindklassement. Om daar te komen zal trouwens niet meevallen, want de Croce d'Aune is een beest van een klim. Nadat je eerst al drie zware beklimmingen voor de kiezen hebt gekregen worden de benen compleet afgebroken tijdens de lange steile stukken met een maximum van 16%. Te zien aan het profiel beloven de laatste kilometers richting Monte Avena niet veel beters. Je bent gewaarschuwd. Maar de Sportful is en blijft een van de mooiste cyclo's om te rijden. Die hoort gewoon op ieders palmares.

Bron: foto La Voce del Nord Est, grafiek Giro d'ItaliaGerelateerde artikelen

Cyclokalender biedt de grootste en meest actuele verzameling van sportieve fietstochten wereldwijd (>1700). Met slimme filters vind je de beste cyclo of toertocht. Tevens bieden we je het laatste nieuws voor de sportieve fietser. Bezoek onze website www.cyclokalender.nl. Volg en like ons op Facebook, Twitter en Instagram, klik op één van de buttons onderaan de pagina.Bezoek ons op Facebook! Volg ons op Twitter Volg ons op Instagram Stuur een mail

Hosted and powered by RLAhosting

© C Y C L O K A L E N D E R (2014 - 2019)