Training Camp Ardennes ( Training Camp Ardennes )

Training Camp Ardennes 2018

In het weekend van 20 tm 22 april stond Training Camp Ardennes op het programma. Van te voren houd je rekening met niet bijster lekker weer want in de Ardennen kan het soms best spoken.

Niets minder was waar: een weekend met prachtig weer en temperaturen die opliepen tot wel 30 graden. Wat een feestje ! Prachtige omgeving, hele mooie routes uitgezet door Gijs Bruinsma en een organisatie die aan alles heeft gedacht. Ontbijt, lunch en diner, alles was super geregeld. Ook de verzorgingsposten onderweg tijdens de etappes waren goed verzorgd. Water, koffie, pannenkoeken, vers fruit en zelfs een mogelijkheid tot massage.

Dit hele evenement werd prachtig inbeeld gebracht door de mannen van Cut to Black die elke dag video opnames maakten en Eppo Karsijns die prachtige foto’s van de deelnemers maakte die elke avond tijdens de etappe briefing werden vertoond. Maar de vele vrijwilligers op de EHBO posten, de keuken en begeleiding maken toch echt wel het verschil. Hulde !

Clinics / Workshops

Dagelijks kon je je inschrijven voor verschillende workshops of clinics. Dit was niet zo maar een wielerevent maar een wieler-experience ! Een kleine greep uit het aanbod: workhop over voeding door Vifit, over hoe te trainen met vermogensdoor Merijn Zeeman (Lotto Jumbo NL), een DNA analyse door Fitnessgenes, weg-clinic door D1 fietstraining en een Mindfulcycling clinic door Marieke van Altena.

Etappes

Op vrijdag stond er een route gepland van 70 km met zo’n 1200 hm’s. Een lekker begin maar ook geen makkie. Zelf moest ik eerst de kids nog naar de koningsspelen brengen om daarna de auto in te springen om naar la Roche-en Ardennes af te reizen. Zo’n autoritje van 3,5 uur hakt er ongezien toch best in. In La Roche aangekomen ingecheckt in het appartement, omgekleed om tussen 13.00 en 14.00 te starten aan de etappe. Wat een prachtige route. Aan het eind van de etappe stond er een challenge gepland op Côte du Haussire. Die deed pijn!  Daarna lekker afdalen en uitfietsen naar het verzamelpunt.

Op zaterdag was er een route van 115km met zo’n 2000hm’s. Ik fietste mee in een groep onder leiding van Patrick en Erwin Florie (D1 fietstraining). Een leuke groep en toch nog weer wat handige tips opgedaan. De challenge was dit keer bijna 10km lang en liep over een stuk van een paar procent omhoog. Je ziet het niet maar voelt het wel ! ????

Zondag de laatste dag met een etappe waarin ook Timo Roosen en Tom Leezer van Lotto Jumbo NL meereden. Een trainingsrit voor de heren en voor ons een uitdaging om ze bij te houden. Dit keer 100km en 1600hm’s. Een heerlijke rit met als challenge de Mur de Marboge. Wat een rotding. Volledig geparkeerd ( helemaal verkeerd ingedeeld ) stond ik na 2,2 km om m’n moeder te roepen, het melkzuur zat tot achter m’n oren.

Na 3 etappes met belachelijk mooi weer, hele mooie routes en uitdagende challenges, kan ik niet anders oordelen dan dat dit een bijzonder fietsfeestje was. Dank aan alle vrijwilligers, organisatie en Cyclokalender voor dit heerlijke weekend.

woensdag 16 mei 2018 Wouter Slijkerman.


Bezoek ons op Facebook! Volg ons op Twitter Volg ons op Instagram Stuur een mail

Hosted and powered by RLAhosting

© C Y C L O K A L E N D E R (2014 - 2019)