Gravel tro Breizh. Ofwel 8 dagen gravelrijden in Frankrijk


donderdag 01 november 2018 door Rob Thierig


foto Gravel tro Breizh

Gravelrijden is hot. Hot in Nederland, hot in de Verenigde Staten, hot in Italië. En nu ook in Frankrijk. In de Tour de France van dit jaar mochten de profs hier al kennis mee maken. Voor het eerst in 70 jaar zat er weer een gravelweg in het parkoers van de Tour de France. In etappe 10 gingen de laatste kilometers naar de top van de Col de Glières over een gravelweg. En ook in Parijs-Tours moesten de renners dwars door de wijngaarden over zandwegen. Er komen ook meer en meer toertochten en cyclo's waarbij de gravelwegen of boerenlandweggetjes centraal staan.


foto Gravel tro Breizh

Van 5 tot en met 12 mei 2019 staat de "Gravel tro Breizh" op het programma. Een van de grootste graveltochten die we kennen. Met 1.100 kilometer en 12.200 hoogtemeters mag het een echte uitdaging genoemd worden. De route van deze ultratocht laat je alle uithoeken van Bretagne zien. Deze tocht wordt in 2019 voor de tweede keer gehouden. De eerste editie, dit jaar, was een groot succes. Liefst 71 renners hadden zich aangemeld om met bepakking, zonder hulp, non-stop en met behulp van de route op gps de 1.100 kilometer te rijden.

Er zullen zeker lezers zijn die dit een prachtig evenement vinden. Het aantal deelnemers is gemaximeerd op 100, dus als je dit wil meemaken, wees er dan op tijd bij. De inschrijving opent 25 november om 7 uur. Meer informatie en aanmelden via de website van de organisatie


foto Gravel tro Breizh


Gerelateerde artikelen

Cyclokalender biedt de grootste en meest actuele verzameling van sportieve fietstochten wereldwijd (>1700). Met slimme filters vind je de beste cyclo of toertocht. Tevens bieden we je het laatste nieuws voor de sportieve fietser. Bezoek onze website www.cyclokalender.nl. Volg en like ons op Facebook, Twitter en Instagram, klik op één van de buttons onderaan de pagina.© C Y C L O K A L E N D E R (2014 - 2020)