5 handige huis-tuin-en-keukenproducten voor fietsers


woensdag 18 juli 2018 door Frank Jansen


Fabrikanten komen ieder jaar weer met allerlei prachtige nieuwe producten. Vaak zijn het oplossingen voor niet-bestaande problemen, vrijwel altijd voorzien van een fantastisch maketingsausje. De geoefende en kritische fietser weet wel beter. In dit artikel 5 onmisbare producten die je, bij wijze van spreken, op iedere hoek van de straat kunt kopen...


1. Lampenolie of diesel

Dure ontvetter van een fancy merk voor 10 euro per fles? Daar koop je wel 8 liter diesel of lampenolie voor. Werkt net zo goed, zo niet beter. Lampenolie en diesel zijn van zichzelf wat vettig, en zijn dus niet te agressief. 

2. Dasty

Als je liever geen aardolieproducten gebruikt voor het ontvetten van je draaiende delen, kijk dan eens naar Dasty. Het spul kost een paar euro en is verkrijgbaar bij de Wibra. Het is vrij sterk middel, dus het is aan te raden het 1:1 verdunnen met water.

3. Chocomelk

Dure herstelshakes? Onzin. Halfvolle chocomelk werkt net zo goed. Er zitten suikers in en eiwitten, precies wat je nodig hebt na een zware rit.

4. Dreft

Afwasmiddel komt vaak goed van pas bij het poetsen van je fiets. Maak er een sopje van en poets er je complete fiets mee. Zelfs om de ketting mee te ontvetten werkt het prima. 

5. Ontbijtkoek

Reepjes zijn klein en daardoor handig maar ontbijtkoek doet er niks voor onder qua voedingswaarde. Er zitten vezels en snelle suikers in, en dat maakt het uitstekende sportvoeding. "Snelle Jelles" zijn voor wielrenners lekker makkelijk, de echte vrek snijdt z'n eigen plakken. 


Gerelateerde artikelen

Cyclokalender biedt de grootste en meest actuele verzameling van sportieve fietstochten wereldwijd (>1700). Met slimme filters vind je de beste cyclo of toertocht. Tevens bieden we je het laatste nieuws voor de sportieve fietser. Bezoek onze website www.cyclokalender.nl. Volg en like ons op Facebook, Twitter en Instagram, klik op één van de buttons onderaan de pagina.© C Y C L O K A L E N D E R (2014 - 2020)