6 oplossingen voor niet-bestaande problemen


dinsdag 09 april 2019 door Frank Jansen


In de fietsindustrie wemelt het de laatste jaren van de oplossingen voor niet-bestaande problemen. Wij verzamelden er 6. Ken jij er nog meer?

1. Quarq TyreWiz

Deze metertjes van 200$ monitoren nauwkeurig de bandendruk, en geven dat door aan je smartphone of fietscomputer. Misschien handig voor een MTB'er, maar voor een wielrenner...?

2. Rapha Cargo fietsbroek

Rapha richt zich de laatste jaren steeds meer op de gravelfietser en bikepacker. Deze recent gelanceerde fietsbroek past precies in dat straatje. Maar welk probleem dit precies oplost...?

3. Silca pompje met bluetooth

Het lijdt geen twijfel dat de Amerikaanse firma Silca mooie spullen maakt. Vooral de vloerpomp is een pareltje. Maar een handpompje met bluetooth...? 


4. 1x12 aandrijving op een racefiets

Het zoveelste hoofdstuk in de verMTB-sering van de racefiets. Deze aandrijving kent zeker voordelen op een gravelracer, cyclocrosser en MTB. Maar op een racer zijn de nadelen groter dan de voordelen. Het was dan ook volledig terecht dat de profs van de inmiddels opgeheven ploeg Aquablue Sports weigerden ermee te rijden.

5. Schoenplaatjes-covers

Op fietsschoenen kun je prima een stukje lopen zonder dat je plaatjes meteen weg zijn. En als je veel moet lopen, kies je beter een MTB-systeem. 

6. Hide my waste

Vers van de pers, deze afvalbak voor op je bovenbuis. Maar afval kun je prima in de shirt kwijt, dus over het nut van deze "innovatie" valt te twisten.Poll: Welke vind jij het meest nutteloos?Gerelateerde artikelen

Cyclokalender biedt de grootste en meest actuele verzameling van sportieve fietstochten wereldwijd (>1700). Met slimme filters vind je de beste cyclo of toertocht. Tevens bieden we je het laatste nieuws voor de sportieve fietser. Bezoek onze website www.cyclokalender.nl. Volg en like ons op Facebook, Twitter en Instagram, klik op één van de buttons onderaan de pagina.© C Y C L O K A L E N D E R (2014 - 2020)