Alleen vandaag nog 20% korting op inschrijfgeld Alpenbrevet


maandag 25 februari 2019 door Frank Jansen


Het Alpenbrevet in Zwitserland is zonder twijfel één van 's wereld mooiste cyclo's. Deze goed georganiseerde rit start sinds vorig jaar weer in Andermatt en kent 4 afstanden, waarvan er 3 in het bijzonder interessant zijn.

Wat te denken van de Silbertour (Susten - Grimsel - Furka)? Dat is al een stevige uitdaging van 120 km / 3100 hm. De meest populaire afstand is echter de Goldtour (Susten - Grimsel - Nufenen - Gotthard). Deze rit is met zijn 170 km en 5100 hm net zo lastig als La Marmotte. Mocht dat nog niet genoeg is er ook nog de beestachtige Platin-afstand (Susten - Grimsel - Nufenen - Lukmanier - Oberalp). Goed voor 264 km en ruim 6800 hm!

foto: Frank Jansen

De organisatie is Zwitsers in de positieve zin des woords. Bij de bevoorrading gells en reepjes à volanté. Het wegdek is fantastisch en de uitzichten zijn ongeëvenaard. Met 3000 plekken (waarvan er op het moment van schrijven al 1000 vergeven zijn) is dit bovendien een redelijk kleine cyclo. Er is wel sprake van een tijdsmeting, maar er is geen prijsuitreiking en dat zorgt voor een toertocht-achtig sfeertje. Weinig hectiek en wielrennertje spelen dus. 

Wie vandaag nog inschrijft ontvangt 20% korting op de inschrijfprijs. Gebruik hiervoor de code SC-AB19-RWSLC. Deze code is geldig tot middernacht. Inschrijven kan via deze link


Gerelateerde artikelen

Cyclokalender biedt de grootste en meest actuele verzameling van sportieve fietstochten wereldwijd (>1700). Met slimme filters vind je de beste cyclo of toertocht. Tevens bieden we je het laatste nieuws voor de sportieve fietser. Bezoek onze website www.cyclokalender.nl. Volg en like ons op Facebook, Twitter en Instagram, klik op één van de buttons onderaan de pagina.© C Y C L O K A L E N D E R (2014 - 2020)