Alpenbrevet verreden onder redelijke condities


zondag 26 augustus 2018 door Frank Jansen


De eerste berichten van het door slecht weer getroffen Alpenbrevet druppelen binnen. Op het eerste gezicht lijkt het meegevallen te zijn. De thuisblijvers kregen dus deels weer ongelijk, gelukkig maar. Bijna iedere deelnemer heeft wel een bui gezien, maar de voorspelde sneeuw bleef uit. De enorme temperatuursverschillen van tussen de 2-20 graden (!) maakten het echter wel vrijwel onmogelijk je goed aan te kleden. 


Slechts 137 man reden de Platin-versie uit. Het lijkt erop alsof veel Platin-rijders wijselijk voor een kortere afstand kozen. Via Instagram zijn ook evenzoveel berichten te lezen van Gold-rijders die voor zilver kozen. Gezien de weersvoorspelling niet heel vreemd. 

Het Alpenbrevet is in cycloland een vreemd eend in de bijt. Er is wél een tijdsmeting, er wordt ook een klassement opgemaakt maar er is geen prijsuitreiking en/of winnaar. Uitslagen zijn voor de liefhebber hier terug te vinden.


Gerelateerde artikelen

Cyclokalender biedt de grootste en meest actuele verzameling van sportieve fietstochten wereldwijd (>1700). Met slimme filters vind je de beste cyclo of toertocht. Tevens bieden we je het laatste nieuws voor de sportieve fietser. Bezoek onze website www.cyclokalender.nl. Volg en like ons op Facebook, Twitter en Instagram, klik op één van de buttons onderaan de pagina.© C Y C L O K A L E N D E R (2014 - 2020)