Breaking! Eerste Italiaanse gran fondo afgelast wegens coronavirus


woensdag 26 februari 2020 door Herman Nekkers


Italië is in de ban van het coronavirus. Milaan-Sanremo en Tirreno-Adriatico staan al ter discussie. Vandaag werd bekend dat de eerste gran fondo is afgelast. 

Foto: Tutto Gran Fondo

De Gran Fondo Citta d'Ancona stond gepland voor komende zondag, maar hier is een streep door gezet. De reden valt onder de 'maatregelen met betrekking tot de terughoudendheid en beheer van de COVID-19 epidemiologische noodsituatie'. Het is echter een autonome beslissing van de organisatie in de regio De Marche die ingaat tegen de officiële richtlijnen van de autoriteiten.

Wij vroegen onze partners Sportful Dolomiti Race en Giro delle Dolomiti hoe zij aankijken tegen de huidige situatie. Simon Kofler van Giro delle Dolomiti: "De Giro delle Dolomiti is pas eind juli. Ons evenement maakt deel uit van Formula Bici, een vertegenwoordigende organisatie van alle grote Italiaanse gran fondo's. Hoewel we de situatie nauwlettend in de gaten houden is er nog niets gebeurd of meegedeeld door de autoriteiten. Als de situatie langer aanhoudt zullen evenementen in de buurt van Milaan waarschijnlijk geraakt worden. In dat geval zullen onze deelnemers niet naar Milaan vliegen, maar naar Verona of Innsbruck. Waarschijnlijk zullen er dan dagelijks vluchten zijn vanuit Rome naar Bolzano."

Ook volgens Anna Valerio van de Sportful Dolomiti Race zijn afgelastingen of de voorbereidingen ervan nog niet aan de orde. "De media overdrijft de situatie behoorlijk. Wij zijn druk met de voorbereidingen voor 21 juni. Ons evenement staat niet ter discussie. Fietsen is op dit moment fantastisch, want er zijn veel minder auto's op de weg."

Vooralsnog lijkt de afgelasting van een enkele gran fondo een incident. Andere evenementen zijn niet in gevaar. Cyclokalender blijft de situatie in Italië nauwlettend volgen.Gerelateerde artikelen

Cyclokalender biedt de grootste en meest actuele verzameling van sportieve fietstochten wereldwijd (>1700). Met slimme filters vind je de beste cyclo of toertocht. Tevens bieden we je het laatste nieuws voor de sportieve fietser. Bezoek onze website www.cyclokalender.nl. Volg en like ons op Facebook, Twitter en Instagram, klik op één van de buttons onderaan de pagina.© C Y C L O K A L E N D E R (2014 - 2020)