BREAKING: Route Marmotte gewijzigd


vrijdag 29 maart 2019 door Frank Jansen


** update ** het onderstaande bericht was een 1 april grap

Groot nieuws in cycloland: Sportcommunication meldt in een gelekt persbericht dat de route van de Marmotte deels wordt omgedraaid. Het eerste deel van de route zal in omgekeerde volgorde worden verreden. Dat betekent dus niet Glandon (Z) - Télégraphe (N) - Alpe d'Huez maar Lautaret - Galibier - Télégraphe (Z) en Glandon (N) - Alpe d'Huez. 


Als reden wordt gegeven dat alleen op deze manier het parcours autovrij kan worden gehouden. Naar verluidt heeft een groep van lokale bewoners een klacht ingediend bij het departementsbestuur. Sinds vorig jaar wordt La Marmotte op zondag verreden en vanaf die editie was de route ook deels autovrij. De locals zijn daar echter niet blij mee omdat de weg van Bourg naar Briançon, een belangrijke verkeersader, lange tijd onbegaanbaar was. Het departementsbestuur was ontvankelijk voor de bezwaren en heeft volgens bronnen zelfs gedreigd de vergunning in zijn geheel in te trekken. Door de route nu om te draaien wordt tegemoet gekomen aan de wens van de actiegroep. Vanaf 10:00 zal de weg weer open zijn voor autoverkeer.

Sportcommunicatie heeft het over een noodoplossing ("solution d'urgence") en spreekt de hoop uit dat volgend jaar de oorspronkelijke route weer gevolgd kan worden.


Gerelateerde artikelen

Cyclokalender biedt de grootste en meest actuele verzameling van sportieve fietstochten wereldwijd (>1700). Met slimme filters vind je de beste cyclo of toertocht. Tevens bieden we je het laatste nieuws voor de sportieve fietser. Bezoek onze website www.cyclokalender.nl. Volg en like ons op Facebook, Twitter en Instagram, klik op één van de buttons onderaan de pagina.© C Y C L O K A L E N D E R (2014 - 2020)