Coronavirus zorgt voor run op indoor trainers


maandag 23 maart 2020 door Frank Jansen


Het indoorseizoen loopt normaal gezien op zijn einde maar het coronavirus gooit roet in het eten. Veel mensen zijn bang voor een lockdown of willen ├╝berhaupt niet meer buiten fietsen. Of ze zitten thuis met de kinderen en kunnen niet zo maar weg. De oplossing: een indoor trainer. Eventueel ook prima buiten te gebruiken in je eigen tuin, mocht je die hebben.


Foto: Frank Jansen

Ons bereikten berichten dat er nergens nog een smart trainer te krijgen was. Na een rondje langs de velden bleek dat inderdaad het geval te zijn. Bekende trainers zoals de Tacx Flux en Neo, de Wahoo Kickr en de Kickr Core en de Elite Suito zijn overal uitverkocht. De populaire indoor-app Zwift meldt een recordaantal gebruikers. Veel andere platforms hebben overigens een gratis proefperiode, speciaal om deze moeilijke tijd te overbruggen.

Ook veel profs zoeken nu hun heil in het indoor fietsen. Zo reed Robert Gesink gisteren een astronomische 250 km virtuele kilometers op zijn Tacx. 

Wanneer komt er weer voorraad?

Wij vroegen de bekende webwinkels Mantel en Futurumshop wanneer ze weer voorraad van direct drive trainers verwachten. Dit is wat ze ons antwoordden.

Mantel

Op dit moment is de vraag naar fietstrainers inderdaad enorm. Wekelijks komen er verschillende fietstrainers binnen. Wanneer dit exact is, valt helaas lastig te bepalen. Mogelijk komen er aan het einde van de week weer fietstrainers binnen.

Futurum

We hebben wel weer de Elite Suito op voorraad, de levertijd van veel fietstrainers zijn helaas onbekend. 

Moraal van het verhaal, in veel gevallen zul je even geduld moeten hebben. Sta je op het punt er eentje te kopen? Schrijf je dan in voor een voorraad-email bij de verschillende webshops.