Cyclokalender in Bicycling van april


dinsdag 07 april 2020 door Frank Jansen


Er is een kans dat je het magazine Bicycling nog niet kent. Dit maandblad is relatief nieuw in het Nederlandse medialandschap en is bezig aan een opmars. Niemand minder dan Laurens ten Dam is als boegbeeld verbonden aan het magazine. En ook onze eigen, kersverse, Cyclokalender-redacteur Martin Lukasse is één van de auteurs.

Foto: Bicycling Magazine

Als een van de weinige Nederlandstalige magazines heeft dit tijdschrift geregeld aandacht voor granfondo's en toertochten. Een verhaal dat er deze maand echt uitspringt gaat over het verdwijnen van de Nederlandse cyclo. Zegt de naam Shimano Fiets Challenge je nog iets? Dit was nog niet zo heel lang geleden dé enige echte Nederlandse cyclo. In het artikel wordt beschreven hoe en waarom de Shimano Fiets Challenge uiteindelijk ten onder ging. 

Auteur Bram de Vrind raadpleegde bovendien Cyclokalender om uit te vogelen wat heden ten dage de cyclo's dichtbij huis zijn. De Vélomédiane Claudy Criquiélion ken je natuurlijk, maar kun je er nog meer noemen? Kijk maar eens in onze kalender of je ze kunt vinden of bestel het laatste nummer hier.Gerelateerde artikelen

Cyclokalender biedt de grootste en meest actuele verzameling van sportieve fietstochten wereldwijd (>1700). Met slimme filters vind je de beste cyclo of toertocht. Tevens bieden we je het laatste nieuws voor de sportieve fietser. Bezoek onze website www.cyclokalender.nl. Volg en like ons op Facebook, Twitter en Instagram, klik op één van de buttons onderaan de pagina.© C Y C L O K A L E N D E R (2014 - 2020)