Cyclokalender wordt CycloWorld


vrijdag 25 september 2020 door Herman Nekkers


We hebben het al eens eerder laten vallen, maar op de achtergrond wordt momenteel koortsachtig gewerkt aan verbetering van ons platform. In dit artikel geven we alvast een sneak preview van de veranderingen die je binnenkort kunt verwachten.

Foto: De nieuwe kalender (testversie)

In steeds grotere getallen bezoeken jullie Cyclokalender. Op een aantal punten voldoet onze website echter niet meer en dat gaan we verbeteren. We pakken het rigoureus aan met een totaal nieuwe website. Daarnaast nemen we afscheid van Cyclokalender en gaan door onder de naam CycloWorld. Zover is het nog niet, we zijn nog steeds Cyclokalender. Komende weken houden we jullie regelmatig op de hoogte over de voortgang.

Waarom CycloWorld?

Ten eerste worden we meer en meer internationaal. Onze thuisbasis is Nederland en België, maar steeds meer gepassioneerde fietsers uit Frankrijk, Duitsland, het VK en andere landen weten ons te vinden. Tot dusver werkten we met verschillende domeinnamen per taal. Dit is om meerdere redenen onhandig en daar willen we vanaf. Met CycloWorld is dat niet meer nodig. Alles komt onder één domeinnaam: Cycloworld.cc.

We verloochenen onze afkomst echter niet, we zullen altijd in het Nederlands blijven publiceren.

Daarnaast zijn we meer dan alleen de kalender. Dat is en blijft onze basis, maar we bieden veel meer. Actueel nieuws, achtergronden, reviews, routes, accommodaties en gratis tickets. Alle informatie over cyclo's, toertochten en meerdaagse evenementen vind je op CycloWorld.

Wat verandert er?

Heel veel. Uiteraard de look & feel. De vormgeving is weer helemaal bij de tijd. Maar ook het filter wordt gebruiksvriendelijker. Zoeken op datum gaat straks veel makkelijker. Tevens wordt het straks ook mogelijk een tocht te selecteren uit een populair fietsgebied zoals de Alpen, Vogezen of Zwarte Woud. Verder gaan we veel meer informatie plaatsen op de detailpagina van de tochten.

Wat niet verandert is de meest uitgebreide kalender van internationale fietsevenementen (meer dan 2000 inmiddels), het nieuws en achtergrondinformatie en onze weggeefacties.

Ook voor adverteerders (evenementorganisaties, toerisme, reisorganisaties, fietsindustrie) bieden we veel nieuwe mogelijkheden om de snel groeiende nichemarkt van fanatieke fietsers te bereiken. Geïnteresseerd? Mail naar contact@cyclokalender.nl.

Voor de toekomst staan bovendien een aantal hele gave features in de planning. Zoals een favorietenlijst aanmaken en een podcast.

Wanneer gaan we live?

De exacte datum houden we nog even geheim, maar we beloven dat het niet lang meer duurt. Tot die tijd blijft Cyclokalender nog in de lucht!Als eerste op de hoogte blijven?
Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief via deze link.

Vanaf 1 oktober ook in het Engels.

Wat gebeurt er daarna met Cyclokalender.nl?

Het oude URL zal op termijn automatisch door gaan verwijzen naar CycloWorld. 

CycloWorld-tenue

Stel dat we een CycloWorld-tenue aanbieden van een heel cool merk, ben je dan geïnteresseerd om er een te bestellen? Laat het weten in de poll.Poll: Ben je geïnteresseerd in een CycloWorld-fietstenue?Gerelateerde artikelen

Cyclokalender biedt de grootste en meest actuele verzameling van sportieve fietstochten wereldwijd (>1700). Met slimme filters vind je de beste cyclo of toertocht. Tevens bieden we je het laatste nieuws voor de sportieve fietser. Bezoek onze website www.cyclokalender.nl. Volg en like ons op Facebook, Twitter en Instagram, klik op één van de buttons onderaan de pagina.© C Y C L O K A L E N D E R (2014 - 2020)