De Sportful-verloting, de winnaars zijn bekend!


zaterdag 08 februari 2020 door Herman Nekkers


Afgelopen week kon je je inschrijven voor drie gratis startbewijzen voor de Sportful Dolomiti Race. De animo was enorm. Echt heel mooi om te zien. Vandaag maken we de gelukkigen bekend die naar dit fantastische evenement mogen.

Waarom zou je aan deze gran fondo meedoen?

Eerder gaven we al 5 redenen om aan de Sportful Dolomiti Race mee te doen.

Passo Rolle (foto: Sportful Dolomiti Race)

En vandaag doen we er nog een schepje bovenop en voegen gewoon nog 5 redenen toe:

1. De afdaling van de Passo Rolle

Voor de liefhebbers van strakke afdalingen is de Rolle een must-do. Bijna 40 kilometer gaat het in volle vaart naar beneden. Vergelijkbaar met de Lautaret in de Marmotte. Vanaf de pas duik je gelijk de diepte in met de nodige haarspeldbochten. Na San Martino di Castrozza mogen alle remmen los en de laatste 15 kilometer gaat het vals plat door tunnels en het dal. In sneltreinvaart ben je beneden. Spektakel verzekerd.

2. Een week lang fietsfeest in Feltre

Een week voor de Sportful wordt in Feltre altijd het grote spektakel Castelli 24H gehouden. De hele stad loopt uit voor de 24-uursrace door de historische straten. Samen met de Sportful zorgen deze twee evenementen voor een perfecte fietssfeer.

3. De Passo Croce d'Aune

De top van de slotklim ligt slechts op 1000 meter hoogte. Een kleine puist vergeleken bij de eerdere beproevingen. Maar wat voor eentje. De laatste 3 kilometer zijn voor elke renner een helletocht. Maar wie deze muur heeft geslecht weet dat het erop zit. Vanaf hier is het zalig zoeven naar beneden.

En het is ook nog heilige grond. Op 11 november 1927 bedacht Tullio Campagnolo hier de snelspanner toen het hem door hevige kou niet lukte zijn wiel los te krijgen. Een monument staat langs de weg ter herinnering aan deze dag.

4. De Sportful en Castelli-outlet store

In het plaatsje Fonzaso, even buiten Feltre, bevindt zich een outlet-store van Sportful en Castelli. Als je dan toch in de buurt bent kun je net zo goed even de tijd nemen om je kledingvoorraad aan te vullen voor een leuke prijs.

5. De Giro-etappe van 2019

Afgelopen jaar werd de 25e editie van de Sportful georganiseerd. Zelfs de Giro besteedde er aandacht aan door de twintigste etappe geheel te laten lopen over de granfondoroute van de Sportful. Het granfondorijden is groot in Italië! Het voordeel is nu dat de wegen afgelopen jaar voorzien zijn van een nieuwe laag asfalt.


Nog steeds niet overtuigd? Kijk dan deze video maar eens:

De winnaars van de gratis startbewijzen

De gelukkigen zijn:

  • Rolf Edelenbos - Nederland
  • Samuele - Italië
  • Jeff Jackett - Zweden

Alle winnaars van harte gefeliciteerd namens het team van Cyclokalender. Niet gewonnen? Schrijf je dan gewoon in via de website van de organisatie.Gerelateerde artikelen

Cyclokalender biedt de grootste en meest actuele verzameling van sportieve fietstochten wereldwijd (>1700). Met slimme filters vind je de beste cyclo of toertocht. Tevens bieden we je het laatste nieuws voor de sportieve fietser. Bezoek onze website www.cyclokalender.nl. Volg en like ons op Facebook, Twitter en Instagram, klik op één van de buttons onderaan de pagina.© C Y C L O K A L E N D E R (2014 - 2020)