Dodelijk ongeval tijdens Tortour in Zwitserland


zondag 16 augustus 2020 door Herman Nekkers


Een drama op de Zwitserse Oberalppass. Afgelopen zaterdag is tijdens de Tortour meervoudig Zwitsers kampioen ultracycling Roger Nachbur (†38) dodelijk verongelukt na een frontale botsing met een motor.


Foto: MSN

Het onderzoek naar de oorzaak van het ongeval is nog niet afgerond. Actuele foto's van de plaats van het ongeval laten zien dat de fietser zich op de juiste rijbaan bevond. Woordvoerder Jürgen Rüegg van de Kantonspolizei Graubünden meldt het volgende: "Volgens de eerste bevindingen vond de botsing plaats op de rijstrook waar de fietser recht op had."

Roger Nachbur was een topper in de Tortour die in 2017 zegevierde als solorijder op de langste afstand. In 2019 won hij de sprint-variant. Dit jaar deed hij met zijn ploeg Philipps Bike Team mee aan de relay-versie van 4 renners.  

Uit respect voor de nabestaanden is het evenement direct afgebroken.

Heb jij je al ingeschreven voor onze nieuwsbrief? Dat kan via deze link. Inschrijven is geheel gratis. We gaan netjes met je gegevens om.


Tortour

De Tortour is een ultracycling-evenement dat tevens geldt als Zwitsers kampioenschap. Het is een van de grootste evenementen in zijn soort en heeft een uitstekende reputatie. De start en finish zijn in Zürich. De langste afstand is ruim 1000 kilometer en 14.000 hoogtemeters. De rit duurt meerdere dagen en wordt non-stop verreden in teams of solo. Naast de lange afstand is en ook de Challenge (520 km) en Sprint (390 km). Tevens is er een Gravel-editie die later dit jaar verreden wordt. 


Het team van Cyclokalender wenst alle nabestaanden heel veel sterkte bij dit grote verlies.


Gerelateerde artikelen

Cyclokalender biedt de grootste en meest actuele verzameling van sportieve fietstochten wereldwijd (>1700). Met slimme filters vind je de beste cyclo of toertocht. Tevens bieden we je het laatste nieuws voor de sportieve fietser. Bezoek onze website www.cyclokalender.nl. Volg en like ons op Facebook, Twitter en Instagram, klik op één van de buttons onderaan de pagina.© C Y C L O K A L E N D E R (2014 - 2020)