Garmin lanceert Edge 530 en 830


zaterdag 27 april 2019 door Frank Jansen


Garmin voegde deze week twee nieuwe fietscomputers toe aan bekende en uiterst succesvolle Edge-serie: de 530 en de 830. De apparaten sterk lijken op elkaar, maar verschillen wel degelijk. Wat zijn de belangrijkste verschillen?

foto: Garmin

  • De 830 heeft een touchschreen, de 530 moet het met knoppen doen. Dat kun je zien als een nadeel of een voordeel.
  • De 830 heeft uitgebreidere navigatiefeatures, zo kun je bijvoorbeeld een adres intoetsen op het apparaat zelf. Via de smartphone-app kan je ook op de 530 wel een route naar een adres maken.
  • De 530 is goedkoper dan de 830 (€299 versus €399 zonder sensoren, prijzen Mantel)

Beide apparaten beschikken over de nodige nieuwe features, waarvan ClimbPro voor cyclorijders in het bijzonder interessant is. In het kort komt het erop neer dat je het profiel van een klim in detail kunt bekijken tijdens het fietsen.

De nieuwe Garmins zullen waarschijnlijk volgende week al geleverd gaan worden. DC Rainmaker was uiteraard snel met zijn reviews. Hier lees je zijn review van de 830 en hier die van de 530.


Gerelateerde artikelen

Cyclokalender biedt de grootste en meest actuele verzameling van sportieve fietstochten wereldwijd (>1700). Met slimme filters vind je de beste cyclo of toertocht. Tevens bieden we je het laatste nieuws voor de sportieve fietser. Bezoek onze website www.cyclokalender.nl. Volg en like ons op Facebook, Twitter en Instagram, klik op één van de buttons onderaan de pagina.© C Y C L O K A L E N D E R (2014 - 2020)