Gran Fondo Mont Ventoux verreden onder prachtige omstandigheden


zondag 06 september 2020 door Herman Nekkers


Frankrijk is het enige land waar nog op grote schaal cyclo's plaatsvinden. Was het zaterdag de Marmotte, een dag later werd een andere prachtig evenement verreden: de Gran Fondo Mont Ventoux.

Foto: Gran Fondo Mont Ventoux

De Gran Fondo Mont Ventoux is vooral in Frankrijk bekend. Dat is vreemd, want het parcours is fantastisch met finish vlak onder de top van de kale berg. 137 kilometer en 3250 hoogtemeters. De slotklim van de lange afstand gaat via de legendarische Bedoinkant. Er is ook een korte route (80 km/2135 hm) via Sault.

Aan belangstelling heeft de organisatie geen gebrek, want dit evenement was al weken van tevoren volgeboekt. De rit werd verreden onder ideale omstandigheden.

Een prachtig georganiseerde cyclo op de Ventoux, dat is toch een droom voor elke wielertoerist. Start is in het gezellige Vaison-la-Romaine, waar zich na Rome de grootste Romeinse opgraving van Europa bevindt. Ben je alvast aan het kijken naar interessante opties voor 2021 dan is dit absoluut het overwegen waard.


Altijd op de hoogte blijven van ons laatste nieuws, de beste aanbiedingen en exclusieve acties?
Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief via deze link

Uiteraard gaan we netjes met je gegevens om
.

Uitslag

Bij de mannen werd Thomas Lemaitre winnaar van de lange afstand in 4:12:42. Winnares bij de vrouwen was Severine Jouan met een tijd van 4:47:36.

De korte afstand werd gewonnen door Ludovich Delpech (2:33:30) en Delphine Reinert (2:59:03).

Lees de complete uitslag hier.Gerelateerde artikelen

Cyclokalender biedt de grootste en meest actuele verzameling van sportieve fietstochten wereldwijd (>1700). Met slimme filters vind je de beste cyclo of toertocht. Tevens bieden we je het laatste nieuws voor de sportieve fietser. Bezoek onze website www.cyclokalender.nl. Volg en like ons op Facebook, Twitter en Instagram, klik op één van de buttons onderaan de pagina.© C Y C L O K A L E N D E R (2014 - 2020)