Granfondo Milaan – San Remo


woensdag 11 februari 2015 door Rob Thierig


De Granfondo Milaan – San Remo die normaal gesproken in juni wordt gereden, wordt dit jaar wel erg vroeg gehouden. Weliswaar niet zo vroeg als de profs hem rijden, maar 26 april is voor menig wielertoerist toch nog aan het begin van het seizoen.

Milaan – San Remo is een fantastische cyclo over 296 kilometer die het exacte parcours van de profs volgt. De honderd kilometer naar de Passo di Turchino zijn een regelrechte sensatie. Het verkeer wordt namelijk stil gelegd op het moment dat het peloton over de povlakte dendert. Het parcours wordt ook na de Turchino verkeersvrij gehouden voor de eerste groepen die langs de bloemenriviera naar San Remo gaan.

Meer informatie over deze voor het Cyclobrevet meetellende cyclo op Cyclobrevet.nl

Logistiek is Milaan – San Remo niet zo’n fijne cyclo omdat start en finish nogal een eind uit elkaar liggen. Verschillende organisaties hebben daarom een speciaal arrangement voor deze cyclo. Zie bijvoorbeeld deze website voor meer info

Gerelateerde artikelen

Cyclokalender biedt de grootste en meest actuele verzameling van sportieve fietstochten wereldwijd (>1700). Met slimme filters vind je de beste cyclo of toertocht. Tevens bieden we je het laatste nieuws voor de sportieve fietser. Bezoek onze website www.cyclokalender.nl. Volg en like ons op Facebook, Twitter en Instagram, klik op één van de buttons onderaan de pagina.© C Y C L O K A L E N D E R (2014 - 2020)