Granfondo Stelvio Santini dit jaar zonder Stelvio


woensdag 29 mei 2019 door Herman NekkersVoor wie de problemen rond de Gavia in de Giro een beetje heeft gevolgd zal het volgende bericht niet bepaald een verrassing zijn. Maar vandaag maakte de organisatie van de Granfondo Stelvio Santini bekend dat de Stelvio nog zeker vijf dagen gesloten blijft. Hierdoor kan de gran fondo, die a.s. zondag verreden wordt, niet finishen op de Stelvio. Het lawinegevaar is op dit moment nog te groot en de Italiaanse wegbeheerder ANAS gaat komende maandag weer een inspectie uitvoeren. Voor de vele deelnemers van deze volgeboekte granfondo zal het een teleurstelling zijn dat de naamgever van de tocht geen deel uitmaakt van het parcours.

Desondanks is er genoeg reden om toch te starten. De Mortirolo krijg je sowieso gewoon voor de kiezen en de klim naar het Lago di Cancano (a.k.a. Torri di Fraele) is als vervanger ingelast. Een beetje googlen leert dat dit echt een prachtige klim is. Vele haarspeldbochten en prachtige vergezichten maken het een absolute aanrader (zie foto onder). Bovendien wordt er komende weekend prachtig fietsweer voorspeld als we de organisatie mogen geloven. Dat is dan een schrale troost. Reden voldoende om er toch een mooie cyclo van te maken. Wij wensen alle deelnemers veel succes.Gerelateerde artikelen

Cyclokalender biedt de grootste en meest actuele verzameling van sportieve fietstochten wereldwijd (>1700). Met slimme filters vind je de beste cyclo of toertocht. Tevens bieden we je het laatste nieuws voor de sportieve fietser. Bezoek onze website www.cyclokalender.nl. Volg en like ons op Facebook, Twitter en Instagram, klik op één van de buttons onderaan de pagina.© C Y C L O K A L E N D E R (2014 - 2020)