Granfondo Vosges toegevoegd aan UCI Gran Fondo World Series


dinsdag 13 oktober 2020 door Herman Nekkers


Vanmorgen is door de UCI in samenwerking met organisator Golazo de UCI Gran Fondo World Series-kalender voor 2021 gepresenteerd. Hierop prijken zes nieuwe evenementen. Inclusief de finale zijn er in totaal 25 granfondo's verdeeld over 21 landen.


Hoewel het onder de gegeven omstandigheden een beetje onwerkelijk is om vooruit te blikken naar evenementen waarvan je maar moet afvragen of ze doorgaan, willen we toch optimistisch naar de toekomst kijken. Ex-wereldkampioen veldrijden Erwin Vervecken is de grote man achter dit circuit. Vorige week spraken wij hem en hij zei daarover het volgende: "Er zullen echt nog wel wat evenementen geschrapt worden, maar we kijken positief naar de toekomst en hopen dat er vanaf maart, april volgend jaar weer gereden kan worden."

6 nieuwe cyclo's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en lees het laatste nieuws over de UCI Gran Fondo World Series 2021

* verplicht


De kalender voor 2021 bevat de volgende nieuwe evenementen:

• Gran Fondo Australia, in Ballarat (Australië), 4-6 februari

• Granfondo Coimbra Region, in Montemor-o-Velho (Portugal), 16-18 april

• Gran Fondo Antalya, in Antalya (Turkije), 30 april-2 mei

• Granfondo Vosges, in La Bresse (Frankrijk), 16 mei

• Tour Lakeland, in Lahti (Finland), 23-24 juli

• Granfondo Isle of Man, in Ramsey (VK), 30 juli-1 augustus

Bekijk de volledige kalender op de officiële website (klik op Calendar). 

Granfondo Vosges

Het toevoegen van de Granfondo Vosges (Fra) springt in het oog. Voor fietsers uit de Benelux, maar ook voor het snelgroeiend aantal volgers in Frankrijk en Duitsland, is dit een extra mogelijkheid om kwalificatie af te dwingen zonder ver te hoeven reizen. De Schleck Granfondo (Lux) is een vaste waarde en ontbreekt ook deze keer niet.

Finale

Wie zich gekwalificeerd heeft mag afreizen naar Bosnië-Herzegivina voor de finale in Banja Luka die van 1 t/m 5 september gehouden wordt.


Gerelateerde artikelen

Cyclokalender biedt de grootste en meest actuele verzameling van sportieve fietstochten wereldwijd (>1700). Met slimme filters vind je de beste cyclo of toertocht. Tevens bieden we je het laatste nieuws voor de sportieve fietser. Bezoek onze website www.cyclokalender.nl. Volg en like ons op Facebook, Twitter en Instagram, klik op één van de buttons onderaan de pagina.© C Y C L O K A L E N D E R (2014 - 2020)