Highlander Radmarathon, onze nieuwste partner!


zondag 19 januari 2020 door Herman Nekkers


En weer is er een grote cyclo die in Cyclokalender de perfecte partner ziet om de steeds groter wordende cyclocommunity in Nederland, België en omringende landen te bereiken. Dit keer is de Oostenrijkse Highlander Radmarathon die de samenwerking met ons aangaat. Ken je die niet? Dan wordt het tijd dat daar verandering in komt. In Oostenrijk is dit in ieder geval een heel groot evenement. Op 9 augustus staat Vorarlberg weer helemaal in het teken van deze cyclo. Dit kanton is een echt wintersportgebied. Hier vind je o.a. Lech, waar de Nederlandse koninklijke familie jaarlijks de ski's onder bindt.

De namen Hochtannbergpass, Flexenpass, Faschinajoch en Furkajoch zullen waarschijnlijk niet bij alle fietsers een feest der herkenning zijn. Volledig onterecht overigens, want fietsen in het Oostenrijkse Vorarlberg is een waar feest. Strak geasfalteerde, autoluwe wegen in een betoverende omgeving. Daar komt het zo'n beetje op neer. Het plaatsje Hohenems fungeert als start- en finishlocatie. De langste afstand van de Highlander is 187 kilometer en 4040 hoogtemeters. Serious stuff dus. Terwijl de korte afstand, Rund um Vorarlberg, altijd nog 146 kilometer en 2400 hoogtemeters telt. Echt een onbekende parel in gran fondoland.

Meer info: https://www.highlander-radmarathon.at/


Gerelateerde artikelen

Cyclokalender biedt de grootste en meest actuele verzameling van sportieve fietstochten wereldwijd (>1700). Met slimme filters vind je de beste cyclo of toertocht. Tevens bieden we je het laatste nieuws voor de sportieve fietser. Bezoek onze website www.cyclokalender.nl. Volg en like ons op Facebook, Twitter en Instagram, klik op één van de buttons onderaan de pagina.© C Y C L O K A L E N D E R (2014 - 2020)