Johan van der Velde getroffen door acute leukemie. De Speer van Rijsbergen gaat door!


maandag 11 februari 2019 door Rob ThierigOok ons bereikte vorige week het verschrikkelijke nieuws dat Johan van der Velde is getroffen door acute leukemie. Het heeft ons, kort na het overlijden van Rijsbergenaar en oud-wielrenner Kees Haast, wederom enorm doen schrikken. Het mag duidelijk zijn dat de Speer van Rijsbergen een vechter is. Eens een dappere strijder, altijd een dappere strijder! Het is daarom ook Johan's nadrukkelijke wens dat we doorgaan met de organisatie van de derde editie van zijn toertocht De Speer van Rijsbergen, op zondag 23 juni a.s.

Als blijk van steun aan zijn strijd, een strijd die velen met hem delen, hoopt Johan daarom ook op veel deelnemers aan De Speer! De vele persoonlijke berichten aan Johan die hem de afgelopen dagen hebben bereikt maken hem ook alleen maar sterker! Schrijf je dus nu in! Johan van der Velde, Speer van Rijsbergen, we geven je met z’n allen dat duwtje in de rug om ook hier als winnaar uit te komen. Je hebt al zoveel in het leven bevochten en overwonnen, het gaat je lukken!

De Speer van Rijsbergen behoort volgens vele deelnemers tot één van de mooiste en best georganiseerde toertochten van Brabant en misschien zelfs van Nederland. De derde editie zal op zondag 23 juni 2019 worden verreden. Met de toertocht ‘Speer van Rijsbergen’, vernoemd naar Johan van der Velde, wil Wielerdorp Rijsbergen de recreatieve en sportieve fietssport stimuleren, van jong tot oud. Zoveel mogelijk mensen laten genieten en bewegen in het prachtige en veelzijdige landschap van onze regio. Dat alles overgoten met Bourgondische gastvrijheid, de typische ‘sfeer van Rijsbergen’. Voor iedere type fietser is er een route, men kan kiezen uit; 60, 100 of 160 kilometer. Daarnaast is er ook een familietocht van 25 kilometer. Nieuw deze editie is een unieke E-Bike tocht over 55 kilometer.

Bericht uit de nieuwsbrief van wielerdorp Rijsbergen.


Gerelateerde artikelen

Cyclokalender biedt de grootste en meest actuele verzameling van sportieve fietstochten wereldwijd (>1700). Met slimme filters vind je de beste cyclo of toertocht. Tevens bieden we je het laatste nieuws voor de sportieve fietser. Bezoek onze website www.cyclokalender.nl. Volg en like ons op Facebook, Twitter en Instagram, klik op één van de buttons onderaan de pagina.© C Y C L O K A L E N D E R (2014 - 2020)