L'Alsacienne ingekort wegens extreme hitte


zondag 30 juni 2019 door Herman Nekkers


De Vogezencyclo L'Alsacienne die vandaag wordt verreden moet het doen zonder de langste afstand. De organisatie heeft daartoe besloten vanwege de extreme temperaturen die daar heersen. In de middag wordt 37 graden verwacht. En let wel, dit zijn de officiële metingen van de weerstations. Temperatuur wordt altijd in de schaduw gemeten.

Bij mijn weten is dit een vrij uitzonderlijke maatregel in de cyclowereld. Maar wij kunnen er absoluut begrip voor opbrengen. Ook op Facebook is er ondanks teleurstelling ook veel begrip. De organisatie heeft geen zicht op de gezondheid van de deelnemers, die niet onder medisch toezicht staan. Je kunt je voorstellen dat een storm van kritiek losbarst indien er slachtoffers vallen. Waarom heeft de organsiatie niks gedaan? De gezondheid van de deelnemers dient altijd bovenaan te staan. Wat ons betreft een dapper besluit. 

Toevallig zou ik zelf deelnemer zijn, maar ben thuisgebleven toen ik zag dat de omstandigheden zo extreem waren. Onze verslaggever Sjoerd Swinkels rijdt wel mee. Wij wensen hem en de overige deelnemers heel veel succes en een veilige rit in de bakoven.

Eerder schreven we al dit artikel over deze cyclo.
Gerelateerde artikelen

Cyclokalender biedt de grootste en meest actuele verzameling van sportieve fietstochten wereldwijd (>1700). Met slimme filters vind je de beste cyclo of toertocht. Tevens bieden we je het laatste nieuws voor de sportieve fietser. Bezoek onze website www.cyclokalender.nl. Volg en like ons op Facebook, Twitter en Instagram, klik op één van de buttons onderaan de pagina.© C Y C L O K A L E N D E R (2014 - 2020)