Leuk initiatief: chatbot voor wielrenners


donderdag 11 oktober 2018 door Frank Jansen


Via via stuitten wij op een mooi initiatief, namelijk een chatbot voor wielrenners. Aan de hand van een locatie kan je snel zien:

 • Waar je naar toe moet fietsen als je de wind eerst tegen wilt hebben.
 • Of het gaat regenen.
 • Hoeveel wind er staat en wat de temperatuur is.
 • Welke kleding gepast is. • De bot is een hobbyproject van Jelle de Boer, een amateur-programmeur die de bot belangeloos en vooral zichzelf ontwikkelde. Maar nu is de bot dus ook voor anderen beschikbaar.

  Hoe werkt het?

  Om de chatbox te gebruiken dien je de app Telegram op je smartphone te installeren. Deze is beschikbaar voor zowel voor iOS als Android. Telegram is vergelijkbaar met WhatsApp. Het enige dat je vervolgens moet doen is de bot toevoegen via deze link: https://t.me/Stalenros_bot

  De rest wijst zichzelf. Zodra je de bot toevoegt, verschijnt de uitleg vanzelf. Door /koers te appen en je locatie te delen krijg je alle informatie op je scherm. Ook is het sinds kort mogelijk de voorspelling te krijgen voor andere plaatsnaam dan je huidige locatie. 

  Speel er eens mee, dit initiatief verdient aandacht!


  Gerelateerde artikelen

  Cyclokalender biedt de grootste en meest actuele verzameling van sportieve fietstochten wereldwijd (>1700). Met slimme filters vind je de beste cyclo of toertocht. Tevens bieden we je het laatste nieuws voor de sportieve fietser. Bezoek onze website www.cyclokalender.nl. Volg en like ons op Facebook, Twitter en Instagram, klik op één van de buttons onderaan de pagina.  © C Y C L O K A L E N D E R (2014 - 2020)