Licht aan het einde van de cyclotunnel?


maandag 18 mei 2020 door Frank Jansen


In heel Europa worden de coronamaatregelen langzaamaan versoepeld. Vrijwel overal mag weer buiten gefietst worden, restaurants en bars openen weer voorzichtig hun deuren en op veel plekken zijn de scholen ook weer (deels) open. Maar hoe zit het met de cyclo's? Veel grote en kleine organisaties doen er alles aan een event te mogen organiseren. 


foto: GFNY Vaujany

Positieve signalen

Bij Cyclokalender krijgen wij ook steeds meer positieve signalen vanuit de branche. In Duitsland heeft de Erzgebirgstour (10-12 juli) aangekondigd dat het evenement gewoon doorgaat als er niks verandert. Hoe zit dat bij onze partnerevenementen?

Zo heeft de Tour des Stations (8 augustus) de inschrijving stopgezet om onder de 1000 deelnemers te blijven. In Duitsland heeft de Riderman (18-20 september) aangekondigd te verwachten dat het evenement gewoon kan doorgaan onder de huidige regels. Ook Wielerbus kijkt positief vooruit en denkt ook dat er nog wel het e.e.a. kan doorgaan.

GFNY Alpes Vaujany

Eén van de evenementen die er alles aan doet om door te mogen gaan is onze nieuwste partner GFNY Alpes Vaujany. De beoogde datum is 30 augustus 2020. De voortekenen lijken gunstig en de organisatie heeft er alle vertrouwen in. Aan de deelnemerslimiet van 1000 zal het in ieder geval niet liggen. Met de route is ook helemaal niets mis. Vanuit de startplaats Vaujany begin je met een afdaling. Daarna rijd je het rondje Croix de Fer - Col du Glandon tegen de klok in. Tot slot mag je nog nog een paar steile kilometers terug naar Vaujany klimmen. Trouwens, de laatste kilometers van de Glandon liegen er ook niet om. Dit alles is goed voor net geen 117 km met 3925 hm. Lastig dus, maar te doen.

Twee vliegen in één klap

Voor wie toch nog iets van zijn of haar cycloseizoen wil maken, is er nog meer goed nieuws. De week daarna, op 5 september om precies te zijn, is La Marmotte gepland. Met een beetje geluk kun je dus niet één maar twee cyclo's rijden. 

Meer info over de GFNY vind je op hun website. Geïnteresseerd? Cyclokalender zou Cyclokalender niet zijn als we niet een paar gratis kaarten weggeven. Houd onze website en socials dus maar in de gaten de komende tijd. En laten we vooral hopen op nieuw meer positief nieuws de komende tijd. We houden je op de hoogte.

Wat is GFNY?

GFNY is een van de grootste internationale granfondo-organisaties, onder leiding van Uli en Lidia Fluhme. In 2011 begon het verhaal met de Gran Fondo New York. Deze wordt georganiseerd in Italiaanse traditie en kent een spectaculaire start vanaf de George Washington Bridge. In 2014 werd het eerste GFNY World-evenement georganiseerd in Italië. Tegenwoordig bestaat deze tour uit 22 internationale evenementen, waaronder Isreal, Mexico, Indonesië, Italië, Argentinië en Frankrijk.Gerelateerde artikelen

Cyclokalender biedt de grootste en meest actuele verzameling van sportieve fietstochten wereldwijd (>1700). Met slimme filters vind je de beste cyclo of toertocht. Tevens bieden we je het laatste nieuws voor de sportieve fietser. Bezoek onze website www.cyclokalender.nl. Volg en like ons op Facebook, Twitter en Instagram, klik op één van de buttons onderaan de pagina.© C Y C L O K A L E N D E R (2014 - 2020)