Maratona-week: het shirt


dinsdag 02 juli 2019 door Frank Jansen


Een shirt cadeau krijgen bij deelname aan een cyclo, dat komt vaker voor en is dus niet uniek. Bij sommige cyclo’s (zoals de Öztaler) moet je hiervoor daadwerkelijk finishen, bij de Dolomieten Marathon krijg je het shirt echter al vóór de start in de goodiebag. Het leuke hieraan is dat veel deelnemers starten in de outfit.

Foto: Marco Contarelli

Het was in 1990 dat de organisatie begon met deze traditie. In de loop der jaren zijn tal van designs de revue gepasseerd. Vanaf 2016 kiest de organisatie voor een apart design voor mannen en vrouwen. Werd het shirt in het begin gemaakt door het Biemme, in 2015 is men geswitcht naar een andere fabrikant van eigen bodem, Castelli. Smaken verschillen uiteraard, maar we kunnen stellen dat er voor iedereen wel iets tussen zal zitten. Cyclokalender doorzocht de krochten van het internet en wist alle 33 shirts op te snorren. Dat bleek een hele klus! Aan u de vraag wat het mooiste shirt is. Aan het team van Cyclokalender hebben wij deze vraag overigens al gesteld. Het mannenshirt van 2018 kreeg de meeste stemmen.

En stem vooral ook even op het lelijkste shirt.
Poll: Het mooiste MaratonashirtGerelateerde artikelen

Cyclokalender biedt de grootste en meest actuele verzameling van sportieve fietstochten wereldwijd (>1700). Met slimme filters vind je de beste cyclo of toertocht. Tevens bieden we je het laatste nieuws voor de sportieve fietser. Bezoek onze website www.cyclokalender.nl. Volg en like ons op Facebook, Twitter en Instagram, klik op één van de buttons onderaan de pagina.© C Y C L O K A L E N D E R (2014 - 2020)