Michiel Minnaert wint voor de tweede keer de Marmotte


zaterdag 05 september 2020 door Herman Nekkers


De Marmotte van 2020 is een prooi geworden voor de Belg Michiel Minnaert. Het is de tweede keer dat hij de prestigieuze cyclo op zijn naam schrijft.

Marmotte

Na 5:55:19 kwam hij in Alpe d'Huez over de finish. Officiële tijd 5:30:04 na aftrek van de geneutraliseerde Glandonafdaling. De Italiaan Fabio Cini legde beslag op de tweede plek en de Julien Berard uit Frankrijk werd derde. Frederic Glorieux greep met een vierde plek net naast het podium. Het is België boven vandaag, want 12 van de eerste 25 renners zijn Belgen. Hebben ze inspiratie geput uit de resultaten van Van Aert? Matthijs Koedijk is de beste Nederlander op de 25e plaats.

Vrouwen

Ook in de uitslag van de vrouwen waren de lage landen goed vertegenwoordigd. De eerste plek ging naar de Canadese Émilie Fortin in een tijd van 6:33:40. Hiermee behaalde ze een 96e plek in de totaalrangschikking. Zilver was er voor Ils van der Moeren uit België met 6:40:30 (1e plaats F40). De Nederlandse Linda Stuurman legde beslag op het brons met 7:01:32 (1e plaats F30).

Met het noemen van de winnaars doen we natuurlijk alle anderen tekort, want iedereen verdient bovengemiddeld respect na het uitrijden van de Marmotte.

Bekijk de resultaten en tussentijden.Altijd op de hoogte blijven van ons laatste nieuws, de beste aanbiedingen en exclusieve acties?
Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief via deze link

Uiteraard gaan we netjes met je gegevens om.Gerelateerde artikelen

Cyclokalender biedt de grootste en meest actuele verzameling van sportieve fietstochten wereldwijd (>1700). Met slimme filters vind je de beste cyclo of toertocht. Tevens bieden we je het laatste nieuws voor de sportieve fietser. Bezoek onze website www.cyclokalender.nl. Volg en like ons op Facebook, Twitter en Instagram, klik op één van de buttons onderaan de pagina.© C Y C L O K A L E N D E R (2014 - 2020)