Nat en koud Alpenbrevet ligt in het verschiet, afgelasting serieuze optie


donderdag 23 augustus 2018 door Frank JansenAankomende zaterdag wordt het Alpenbrevet verreden. Lange tijd was onzeker of deze cyclo überhaupt zou doorgaan. Door wangedrag van een klein groepje deelnemers in het dalende deel naar Wassen tijdens de laatste editie, wilden de autoriteiten geen vergunning meer afgeven. De cyclo kon echter toch doorgaan door de start te verplaatsen naar Andermatt.

Helaas voor de deelnemers lijkt het een koude en zeiknatte editie te gaan worden. De start zou nog droog kunnen verlopen, al zal de temperatuur laag liggen. De organisatie houdt het op 5 graden, Meteo Schweiz is iets positiever met 12 graden. Maar 's middags wordt regen voorspeld, en bovenop de toppen zou zelfs sneeuw kunnen vallen. Hoe dan ook zal het koud zijn op de toppen. Uitgaande van 6 graden afkoeling per 1000 meter betekent dat het bovenop de Susten hooguit 4 graden zal zijn. Op de hoogste top, de Nufenen (2480 meter) zal het wellicht nog een paar graden kouder zijn.

Tegen zulke omstandigheden helpt zelfs de beste kleding maar weinig. Als de voorspellingen uitkomen, zal het een heroïsche editie worden.

Laten we hopen dat het adagium "thuisblijvers krijgen ongelijk" ook dit keer weer blijkt te kloppen.

Update: Cyclokalender heeft contact gezocht met de organisatie. Afgelasting wordt serieus overwogen maar is op dit moment nog niet aan de orde. Men houdt de situatie in de gaten. Houd de site van het Alpenbrevet goed in de gaten voor de laatste info. 


Gerelateerde artikelen

Cyclokalender biedt de grootste en meest actuele verzameling van sportieve fietstochten wereldwijd (>1700). Met slimme filters vind je de beste cyclo of toertocht. Tevens bieden we je het laatste nieuws voor de sportieve fietser. Bezoek onze website www.cyclokalender.nl. Volg en like ons op Facebook, Twitter en Instagram, klik op één van de buttons onderaan de pagina.© C Y C L O K A L E N D E R (2014 - 2020)