Nederlands succes in de Marmotte, winst voor Fransman


zondag 07 juli 2019 door Herman NekkersWe hebben jullie de hele week op de hoogte gehouden van de Maratona. Maar vandaag is ook die andere grote cyclo verreden, de Marmotte Alpes. En daar valt mooi Nederlands succes te melden.

Bij de mannen ging de winst naar de Fransman Antonio Garnero uit Nice, met een officiëele tijd van 5:34:57. Op een halve minuut gevolgd door de Brit Ruari Grant. De Nederlander Kenny Nijssen lukte het net niet om zijn tweede Marmottezege bij te schrijven. Hij eindigde als derde. Nog net voor de Belgen Frederic Glorieux (4e) en Tim Alleman (5e).

Bij de vrouwen ging de zege naar de britse Lou Bates. Zij was onnavolgbaar en kwam na 6:41:51 over de streep. Linda Stuurman uit Capelle aan den IJssel werd verdienstelijk tweede en Joke van Wijk-Vink uit Scherpenzeel derde. Maar ze won wel in de leeftijdklasse 18-34. Hulde!

Prachtige resultaten allemaal. Iedere deelnemer gefeliciteerd met de prachtige prestatie van zijn of haar eigen rit.

De officiële site geeft nog geen uitslagen, maar je kunt hier je favoriete renner volgen: http://www.ilovemarmotte.com/


Gerelateerde artikelen

Cyclokalender biedt de grootste en meest actuele verzameling van sportieve fietstochten wereldwijd (>1700). Met slimme filters vind je de beste cyclo of toertocht. Tevens bieden we je het laatste nieuws voor de sportieve fietser. Bezoek onze website www.cyclokalender.nl. Volg en like ons op Facebook, Twitter en Instagram, klik op één van de buttons onderaan de pagina.© C Y C L O K A L E N D E R (2014 - 2020)