Nieuwe dopinggevallen


maandag 17 juni 2019 door Sjoerd Swinkels


Het blijft de laatste tijd nieuwe dopinggevallen regenen in het (Italiaanse) Gran Fondo wereldje. Deze week werd bekend dat Marco Marrone positief heeft getest op Methoxy Polyethylene Glycol-Epoetin Beta. Dit staat beter bekend als Mircera (soort EPO), het favoriete goedje van Riccardo Ricco. Marrone leverde de positieve plas af na zijn 3e plaats in de Gran Fondo Nove Colli op 19 mei 2019. De renner van het Italiaanse Gran Fondo team Cannondale Gobbi FSA reed al behoorlijk wat ereplaatsen bijeen. Hij won bijvoorbeeld de GF Colnago en de MF Tre Valli Varesine. 

50.000 Euro boete

Niet onbelangrijk is dat Marrone waarschijnlijk de kleine lettertjes bij de inschrijvingsvoorwaarden van de Nove Colli niet goed heeft gelezen. Daarin staat dat een renner die op doping wordt betrapt, en daarmee de organisatie van deze Gran Fondo imago schade toebrengt, een boete van 50.000 euro verschuldigd is. Dit bedrag wordt ingezet om een bijdrage te leveren aan de jeugdsport in Italië. Of het zover komt moet nog blijken. Marrone kan nog in beroep bij het Italiaanse Anti-Doping agentschap. Hij is wel voorlopig geschorst. 


Ivan Seledkov

Ook Ivan Seledkov is onlangs tegen de lamp gelopen. Deze Rus werd betrapt op anabolen. Seledkov reed vorig jaar de Transalp, een meerdaagse koers door het hooggebergte die je in tweetallen rijdt, samen met Remmert Wielinga. Deze twee werden 9e in het eindklassement en wisten bovendien een etappe te winnen. Seledkov reed tussen 2003 en 2008 voor Russische continentale ploegjes. Wielinga kennen we natuurlijk als de  getalenteerde klimmer van Rabobank met pelotonvrees. Wielinga heeft altijd ontkend doping te hebben gebruikt.


Gerelateerde artikelen

Cyclokalender biedt de grootste en meest actuele verzameling van sportieve fietstochten wereldwijd (>1700). Met slimme filters vind je de beste cyclo of toertocht. Tevens bieden we je het laatste nieuws voor de sportieve fietser. Bezoek onze website www.cyclokalender.nl. Volg en like ons op Facebook, Twitter en Instagram, klik op één van de buttons onderaan de pagina.© C Y C L O K A L E N D E R (2014 - 2020)