Nieuwe routes La Chouffe Classic in 2020


dinsdag 11 februari 2020 door Herman Nekkers


Proximus Cycling Challenge heeft geheel vernieuwde routes aangekondigd voor La Chouffe Classic in 2020. Vanuit Houffalize krijgen de deelnemers een aantal nieuwe hellingen voor de kiezen waar de kuiten tot het uiterste gedwongen worden. 16 mei is het zover, be prepared!

foto: Sportograf

In 2020 kent La Chouffe Classic drie afstanden:

  • 85 km / 1500 hm / 6 hellingen
  • 124 km / 2100 hm / 13 hellingen
  • 162 km / 3200 hm / 16 hellingen

Welke hellingen?

Col d' Haussire: de variant via de Rue Saint-Quoilin en het wildpark. Volgens de onvolprezen Cotacol de zwaarste helling van België.

Cote de Beffe: nieuw in 2020. Deze buitengewoon zware hindernis is bekend als de laatste muur van Velomediane Criquielion. Hier staat menigeen met kramp langs de kant.

Col du Rideux Sud: nieuw in 2020. Iets minder lastig dan de noordelijke variant, maar zeker geen katje dat je met blote handen moet aanpakken.

Cote de Roche-a-Frene: nieuw in 2020. Bekend van de Velomediane en Fleche de Wallonie. 2 kilometer nauwelijks onder de 10%. Ga er maar aanstaan.

Rue Saint-Roch: traditionele afsluiter van La Chouffe Classic in Houffalize. 700 meter verticaal asfalt.

Om een idee te geven, bijna alle genoemde hellingen komen voor in onze onvoltooide Lijst der Waalse Monsters: deel 1, deel 2, deel 3.

Steeds zwaarder 

Welke afstand je ook kiest, deze tocht is beslist geen walk in the park. Het lijkt geheel te passen in de gewoonte om tochten steeds zwaarder te maken. Eerder schreven we al dat de organisatoren van cyclo's steeds meer op zoek gaan naar steviger uitdagingen.

Hoe dan ook, de organisatie zorgt ervoor dat de deelnemers zich geen moment hoeven te vervelen. Maar zoals de naam van de tocht al doet vermoeden wacht er bij de finish dan ook een heerlijk biertje. Wist je trouwens dat La Chouffe Classic de meest opgevraagde tocht van Cyclokalender is?

Lees alle informatie op de officiële website.Gerelateerde artikelen

Cyclokalender biedt de grootste en meest actuele verzameling van sportieve fietstochten wereldwijd (>1700). Met slimme filters vind je de beste cyclo of toertocht. Tevens bieden we je het laatste nieuws voor de sportieve fietser. Bezoek onze website www.cyclokalender.nl. Volg en like ons op Facebook, Twitter en Instagram, klik op één van de buttons onderaan de pagina.© C Y C L O K A L E N D E R (2014 - 2020)