Parcours Paris-Nice Cyclo bekend


zondag 04 november 2018 door Rob Thierig


In 2019 staat de etappekoers "Paris – Nice cyclo" weer op de kalender. In 2017 heeft de lokale wielervereniging uit Wissous deze etappekoers met succes nieuw leven ingeblazen.  In 10 etappes ga je van Fontainebleau (net buiten Parijs) naar Nice. De totale afstand is ongeveer 1500 kilometer en er zullen 26000 hoogtemeters overwonnen moeten worden. Een serieuze uitdaging dus. Het etappeschema is bekend. 


De meeste cols zijn ondertussen ook bekend. Zo zullen zeker de volgende cols in de te verrijden etappes opgenomen worden:

Mont Brouilly, Grand Colombier, Mont Revard, Col du Glandon, Col de la Croix de Fer, Col de la Madeleine, Lacets de Montvernier, Col du Galibier, Col d'Izoard, Col de Vars, Col de la Cayolle, Col des Champs, Col d'Allos, Col de la Bonnette, en een finish in Auron. De verwachting is dat er in de laatste etappe ook nog wel wat rondom Nice geklommen zal moeten worden.

Voor 2017 waren de kosten ongeveer 1600 euro bedragen. Daar zit naast de inschrijving ook de hotels, ontbijt, lunch en diner bij. Vervoer van je bagage van hotel naar hotel alsmede de terugreis voor jezelf en je fiets naar de start. Het aantal deelnemers is beperkt tot 250. Gelukkig wordt dit evenement niet, net zoals bij de profs, in maart georganiseerd. De start is op woensdag 12 juni en de finish in Nice op vrijdag 21 juni. Dus veel kans op mooi weer. Meer info.


Gerelateerde artikelen

Cyclokalender biedt de grootste en meest actuele verzameling van sportieve fietstochten wereldwijd (>1700). Met slimme filters vind je de beste cyclo of toertocht. Tevens bieden we je het laatste nieuws voor de sportieve fietser. Bezoek onze website www.cyclokalender.nl. Volg en like ons op Facebook, Twitter en Instagram, klik op één van de buttons onderaan de pagina.© C Y C L O K A L E N D E R (2014 - 2020)