PEAKBREAK, bezint eer ge begint


woensdag 24 oktober 2018 door Frank Jansen


Een Cyclokalender lezer mailt ons: “ik heb me ingeschreven voor een meerdaagse tocht door de Alpen, PEAKBREAK 2018. Helaas is dit evenement zo maar afgelast en verplaatst naar 2019. Ik heb echter al betaald en wil mijn geld terug. De organisatie reageert echter niet op mijn mail. Weten jullie meer?”

Bij Cyclokalender houden we wel van een beetje speurwerk. Van de website worden we niet veel wijzer. Daar staat wel een contactformulier, maar geen mailadres. Wel leren we via de algemene voorwaarden dat PEAKBREAK georganiseerd wordt door MSE mideasports Event GmbH in Wenen. In die algemene voorwaarden staat vreemd genoeg niets over de procedure bij afblazen of verplaatsen van het evenement. 


Via Google vinden we wel diverse mailadressen en zo waar een telefoonnummer. We sturen diverse mails en bellen zeker 10x maar we krijgen niemand te pakken. We besluiten eens in ons eigen netwerk rond te vragen. Het evenement blijkt wel degelijk ooit te hebben plaatsgevonden. Via-via spreken we een andere CK-lezer die ooit deelnam. Het beeld dat ontstaat is niet best; Mideasports blijkt een eenpitter te zijn die gerund wordt door een nogal arrogante Oostenrijker die er behoorlijk met de pet naar gooit. Het evenement was bar en barslecht georganiseerd.

We besluiten via het forum van Tour Magazine nog wat meer info in te winnen. Daar zitten immers veel Duitstalige wielertoeristen. Hieruit blijkt dat Midea ook de organisator is van de Gran Fondo Vienna, die zowel in 2012 als 2017 geannuleerd is door de organisatie. Het eenzijdig annuleren van evenementen lijkt dus schering en inslag bij Mideasport. De boodschap mag duidelijk zijn. Loop met een hele grote boog om PEAKBREAK en andere evenementen van Mideasports heen.

Overigens houden we de tochten van Mideasports wel op onze kalender. Cyclokalender hanteert namelijk geen kwaliteitscriteria. Ons doel is onze gebruikers een zo compleet mogelijk aanbod bieden en het aan eenieder zelf over te laten om al of niet in te schrijven voor een bepaalde tocht. Zoals wij af en toe enthousiaste berichten schrijven over bepaalde evenementen, melden wij in dit geval een negatief bericht om jullie zo goed mogelijk te informeren.


Gerelateerde artikelen

Cyclokalender biedt de grootste en meest actuele verzameling van sportieve fietstochten wereldwijd (>1700). Met slimme filters vind je de beste cyclo of toertocht. Tevens bieden we je het laatste nieuws voor de sportieve fietser. Bezoek onze website www.cyclokalender.nl. Volg en like ons op Facebook, Twitter en Instagram, klik op één van de buttons onderaan de pagina.© C Y C L O K A L E N D E R (2014 - 2020)