Sportful Dolomiti Race nieuwe partner Cyclokalender


woensdag 08 januari 2020 door Herman NekkersHet team van Cyclokalender is bijzonder trots dat er wederom een grote granfondo is die ons heeft uitgekozen voor een partnership. De Sportful Dolomiti Race is een hele grote naam in Italië. Hoe groot? Om dit te begrijpen moet je bedenken dat de organisatie van de afgelopen Giro d'Italia besloot de voorlaatst etappe exact over het granfondoparcours te laten rijden. Dit ter ere van de 25e editie van de 'Sportful'.

Feltre, in het zuiden van de Dolomieten, dient als start- en finishplaats. De granfondo is 204 kilometer lang en telt bijna 5000 hoogtemeters, verdeeld over vier passen. Hoogtepunt is de beeldschone Passo Manghen, een beest van een klim. De slotklim gaat over de Passo Croce d'Aune. Hier bedacht Tullio Campagnolo ooit de snelspanner toen hij zijn wiel niet kon verwisselen vanwege extreem koud weer.

Naast de granfondo is er ook een mediofondo. Deze telt dit jaar 100 kilometer, maar wel met een muur van 22%. De cyclo heeft plaats voor 4500 deelnemers en is vrijwel ieder jaar volgeboekt. De Sportful Dolomiti Race is een granfondo die elke liefhebber op zijn palmares moet hebben.

Zoals jullie gewend zijn van ons zal het nieuwe partnership ook voor de bezoekers van Cyclokalender een mooi voordeel opleveren. Daarover informeren we jullie zeer binnenkort. Hou vooral de website en social media in de gaten.

Meer info: https://www.sportfuldolomitirace.it/


Gerelateerde artikelen

Cyclokalender biedt de grootste en meest actuele verzameling van sportieve fietstochten wereldwijd (>1700). Met slimme filters vind je de beste cyclo of toertocht. Tevens bieden we je het laatste nieuws voor de sportieve fietser. Bezoek onze website www.cyclokalender.nl. Volg en like ons op Facebook, Twitter en Instagram, klik op één van de buttons onderaan de pagina.© C Y C L O K A L E N D E R (2014 - 2020)