Stravaritten combineren? Zo doe je dat.


maandag 16 september 2019 door Herman NekkersHet komt nogal eens voor. Je bent aan het fietsen en ineens is de batterij van je fietscomputer leeg. Of je drukt tussentijds per ongeluk op 'rit opslaan' bij een koffiestop. Of wat dan ook. Indien je computer ermee ophoudt kun je gewoon verder met opnemen via de app op je telefoon. Maar wat ook de oorzaak is, uiteindelijk zit je met twee bestanden. Standaard worden deze als aparte ritten opgeslagen op Strava, maar echt fraai is het niet. Weinig mensen willen 'Zomeravondritje deel 1' en Zomeravondritje deel 2' in hun tijdlijn. Je wil waarschijnlijk toch dat het een geheel wordt. Maar hoe doe je dat?

Dit eenvoudige tooltje zorgt ervoor dat je meerdere bestanden kunt combineren tot een rit: https://gotoes.org/strava/Combine_GPX_TCX_FIT_Files.php. Toegegeven, het is behoorlijk basic, maar die enkele keren dat ik het nodig had werkte het prima. Tot twintig bestanden kun je aan elkaar plakken. De formaten zijn FIT, TCX en GPX. Voor de normale Stravagebruiker is dit prima. Uploaden naar Strava is inbegrepen en verder wijst het zich vanzelf. Op deze manier hou je je Stravageschiedenis in ieder geval netjes.

Hier vind je trouwens nog meer Stravatools. Succes.


Gerelateerde artikelen

Cyclokalender biedt de grootste en meest actuele verzameling van sportieve fietstochten wereldwijd (>1700). Met slimme filters vind je de beste cyclo of toertocht. Tevens bieden we je het laatste nieuws voor de sportieve fietser. Bezoek onze website www.cyclokalender.nl. Volg en like ons op Facebook, Twitter en Instagram, klik op één van de buttons onderaan de pagina.© C Y C L O K A L E N D E R (2014 - 2020)