Tour des Stations gaat ver om door te kunnen gaan


vrijdag 12 juni 2020 door Frank Jansen


De Zwitserse cyclo Tour de Stations / Marmotte Granfondo Valais doet er alles aan om door te kunnen gaan op 8 augustus. Hoe mooi zou het zijn als wielertoeristen deze zomer door het sprookjesachtige landschap kunnen fietsen? Wij praten je in dit bericht bij over de ontwikkelingen.


Al enige tijd geleden heeft de organisatie besloten de inschrijvingen dicht te zetten. Op die manier is de kans groter dat het evenement daadwerkelijk kan gaan. Op 24 juni wordt bekeken of er meer deelnemers welkom zijn.

Ook heeft men besloten een aantal afstanden te schrappen. De afstanden die wél doorgaan zijn:

  • Ultrafondo : 240 km / 8.200 hm
  • Marmotte Granfondo : 145 km / 4.750 hm
  • Mediofondo : 85 km / 2.850 hm

Dat betekent dat het doek valt voor de dikkebandenrace, de e-bikerace en de Superfondo (210 km/6700 hm). Jammer, maar geen ramp. Heb je al geregistreerd voor één van die afstanden kun je overigens je inschrijving omzetten naar één van de andere afstanden.

Inschrijving annuleren 

De organisatie komt bovendien vroege inschrijvers tegemoet die alsnog willen afzeggen. Je kunt hierbij kiezen of je een refund wil van 60%, of je inschrijving wil doorschuiven naar 2021. In onze ogen is dit een eerlijke regeling waar veel organisatoren een voorbeeld aan zouden kunnen nemen.

Wil je meer weten over het evenement, kijk eens op de website. Ondertussen blijven we duimen dat het allemaal ook echt plaats kan gaan vinden.Gerelateerde artikelen

Cyclokalender biedt de grootste en meest actuele verzameling van sportieve fietstochten wereldwijd (>1700). Met slimme filters vind je de beste cyclo of toertocht. Tevens bieden we je het laatste nieuws voor de sportieve fietser. Bezoek onze website www.cyclokalender.nl. Volg en like ons op Facebook, Twitter en Instagram, klik op één van de buttons onderaan de pagina.© C Y C L O K A L E N D E R (2014 - 2020)