Vernieuwde route La Vaujany in 2020


donderdag 30 januari 2020 door Herman Nekkers


Opmerkelijk nieuws van Cycling Classics France. De route van La Vaujany gaat in 2020 volledig op de schop. En eerlijk is eerlijk, het is geen achteruitgang. Er ontstaat een soort mini-Marmotte, echter met een opmerkelijk verschil.

De route van La Vaujany stond altijd als een huis, maar in 2020 wordt alles anders. De start is nu in het dorp Vaujany, maar van daaruit volgt een geneutraliseerde start. Daarna gaat het, net als in de Marmotte, naar de Glandon. We zien echter een belangrijk verschil, want de afdaling is niet geneutraliseerd. Dubieus, want hier zijn in het verleden dodelijke ongelukken gebeurd. Na de Glandon volgt de Lacets de Montvernier. De aaneenschakeling van haarspeldbochten die in korte tijd faam heeft gemaakt.


Lacets de Montvernier tijdens de Tour (foto: Wikipedia)

Dan gaat het terug via de Col du Mollard naar de Col de la Croix de Fer. Met 2067 meter het dak van de rit. De lange afdaling is dezelfde weg als die geklommen is. Als klap op de vuurpijl wacht dan nog de taaie klim naar Vaujany. Inclusief de geneutraliseerde afdaling telt de granfondo 143 kilometer en 4253 hoogtemeters. Serieuze kost.

Mediofondo

De mediofondo doet daar nauwelijks voor onder. Met 121 kilometer en 2763 hoogtemeters is dit eveneens een meer dan pittig rondje. Het enige verschil is dat de Lacets niet worden aangedaan en dat de route naar de Croix de Fer via La Toussuire loopt i.p.v. de Col de Mollard.

De datum is onveranderd, een week voor de Marmotte. In 2020 is dat 28 juni.

Lees alle info op de officiële website.

*update*

Wij hebben de organisatie gevraagd waarom de afdaling van de Glandon niet is geneutraliseerd. Hieronder hun antwoord.

The descent of the Glandon is not neutralized for the moment. This decision is taken by the police and the prefecture as on la Marmotte. However the expected number of participants is 1200. It is therefore less dangerous than the Marmot groups. In addition it is sometimes more dangerous to neutralize a descent. As the time is stopped, some runners descend faster to catch up on the others.Gerelateerde artikelen

Cyclokalender biedt de grootste en meest actuele verzameling van sportieve fietstochten wereldwijd (>1700). Met slimme filters vind je de beste cyclo of toertocht. Tevens bieden we je het laatste nieuws voor de sportieve fietser. Bezoek onze website www.cyclokalender.nl. Volg en like ons op Facebook, Twitter en Instagram, klik op één van de buttons onderaan de pagina.© C Y C L O K A L E N D E R (2014 - 2020)