Win een startbewijs voor de Haute Route Ventoux


zondag 13 september 2020 door Frank Jansen


De Haute Route behoeft zeer waarschijnlijk geen introductie. Deze Zwitserse organisator van 3, 5 en 7 daagse rittenkoersen voor amateurfietsers kennen we natuurlijk van de Haute Route Alpes. Maar daar houdt het niet op. Haute Route organiseert ook soortgelijke ritten in onder meer Mexico, Brazilië, Oman maar ook Zwitserland, Dolomieten en de Pyreneeën. En last but not least: de Haute Route Ventoux. Over die laatste tocht praten we je graag bij.


De tocht gaat door

Corona of niet, deze tocht gaat door, en wel tussen 2 en 4 oktober. Drie dagen fietsen in een wonderschone omgeving, waar het doorgaans nog heel goed toeven is begin oktober. De start en finish zijn elke dag in het mekka van het fietsen: Bédoin. Op vrijdag begint het feest met een rit van ca. 120 km / 3100 hm die eindigt met de Ventoux-beklimming vanaf Sault. De dag erna wacht een soortgelijke rit, met daarin o.a. de beeldschone Gorges de la Nesques. Deze rit eindigt met de beklimming vanaf Malaucène. Op de zondag volgt dan het toetje: een individuele klimtijdrit vanaf Bédoin. In totaal goed voor bijna 8000 hm en 270 km.

Kwaliteit boven kwantiteit

Haute Route is niet zo maar een organisator. Het concept: kwaliteit boven kwantiteit. Kleinschalige events, met doorgaans ongeveer 500 deelnemers. De kwaliteit: alleen het allerbeste is goed genoeg. Welke cyclo of toertocht je ook noemt, dit is van een ander kaliber. En ja, de prijs van €749 is daar ook naar. Maar daar krijg je wel heel veel voor. Noem iets en het is er: uitgebreide bevoorradingen, perfecte wegafzettingen, motorbegeleiding onderweg, seingevers, een mooi finishdorp, technische assistentie (ook onderweg), fotoservice, massage, pastaparty, goodiebag, bagageservice, shirt, een rugzak enzovoorts. Het ontbreekt je werkelijk aan niets. Dat roepen meer organisaties. Maar Haute Route maakt dit ook echt waar, en dat drie dagen lang. Niet overtuigd? Kijk maar eens in de manual, dan krijg je een idee van het niveau van de organisatie. Dit is niet de Mercedes onder de organisatoren, eerder de Ferrari.

Zoals bij alle Haute Route evenementen is er natuurlijk een tijdmeting en een klassement. Alhoewel zeker kleppers aan de start staan, doen de meeste deelnemers hier gewoon mee om te genieten van omgeving. Het is dus net wat jij wil.

Cyclokalender geeft een ticket weg

Jij wil hierbij zijn. En dat kan, want Cyclokalender heeft één ticket in de aanbieding. Voordat we uitleggen hoe je daar aanspraak op kan maken, moeten we eerst ingaan op het huidige reisadvies. De route loopt deels door de Vaucluse, en deels door de Drôme. De Vaucluse is op het moment van schrijven code oranje voor Nederlanders en rood voor Belgen. Dit wordt overigens vooral veroorzaakt door de besmettingen in de grote steden Avignon en Orange. Code oranje betekent voor Nederlanders dat je bij terugkomst een week in vrijwillige thuisquarantaine zal moeten. Voor Belgen betekent code rood verplichte zelfquarantaine. Dat is dus iets om rekening mee te houden.

Cyclokalender is er zelf ook met twee man. Wij hebben een zorgvuldige afweging gemaakt en voor ons is de thuisquarantaine geen probleem. Ons advies: verdiep je in de situatie en maak je eigen afweging. Schrijf je alleen in als je echt wil en kunt gaan.

Wat kun je precies winnen?

Eén startbewijs voor één persoon ter waarde van 749 euro. Accommodatie dien je zelf te regelen, evenals vervoer.

Hoe werkt het?

Meedoen is simpel. Het enige dat je moet doen is dit formulier invullen. Dat kan t/m vrijdag 18 september. Een dag later trekken wij volledig willekeurig de winnaar. Nogmaals: doe alleen mee als je daadwerkelijk mee wil en kan doen. Als je gewonnen hebt, verwachten we dat je meteen ja kunt zeggen. Cyclokalender-redacteuren en hun familieleden zijn uitgesloten van deelname.

Meld je aan via dit formulier.

Meer infoGerelateerde artikelen

Cyclokalender biedt de grootste en meest actuele verzameling van sportieve fietstochten wereldwijd (>1700). Met slimme filters vind je de beste cyclo of toertocht. Tevens bieden we je het laatste nieuws voor de sportieve fietser. Bezoek onze website www.cyclokalender.nl. Volg en like ons op Facebook, Twitter en Instagram, klik op één van de buttons onderaan de pagina.© C Y C L O K A L E N D E R (2014 - 2020)