Zorgen om parkoers Dolomietenmarathon


woensdag 13 juni 2018 door henkAfgelopen week was Henk van het Cyclokalenderteam in de Dolomieten. De plek van de Maratona dles Dolomites. Met 9000 deelnemers en live op de Italiaanse tv is het een van de mooiste en best georganiseerde cyclo’s. De Maratona vind over drie weken weer plaats. Wat tegenviel, in tegenstelling tot andere jaren, was de staat van het wegdek. Dat was niet best en op sommige stukken zelfs erg slecht. Met name het stuk vanaf de Maratonastart in La Villa tot aan de eerste klim, de Passo Campolongo in Corvara, was aan de zijkanten erg slecht en zat vol met gaten. 

Dat vroeg om uitleg bij de organisator van de Maratona: “Er is ontzettend veel sneeuw gevallen deze winter en het is erg lang koud gebleven. Hierdoor kon er niet gewerkt worden. Het is geen financieel verhaal maar puur het weer. We gaan er alles aan doen om het voor de Maratona zoveel mogelijk te repareren.”

Op de afdalingen van de Passo Gardena en Passo Valperola werd al gewerkt. Het is afwachten of het allemaal op tijd klaar is. Zie hieronder een impressie van de staat van het wegdek en een aantal lekkere plaatjes om alvast in de stemming te komen.Gerelateerde artikelen

Cyclokalender biedt de grootste en meest actuele verzameling van sportieve fietstochten wereldwijd (>1700). Met slimme filters vind je de beste cyclo of toertocht. Tevens bieden we je het laatste nieuws voor de sportieve fietser. Bezoek onze website www.cyclokalender.nl. Volg en like ons op Facebook, Twitter en Instagram, klik op één van de buttons onderaan de pagina.© C Y C L O K A L E N D E R (2014 - 2020)