Prima hel daar in het oosten ( Hel van Twente )

Gepubliceerd op woensdag 30 mei 2018 door Erik.


Na een paar jaar afwezigheid met 3 fietsmaten naar Almelo afgezakt voor de 6e of 7e deelname, ben de tel even kwijt. Van oorsprong een ambtenarentocht maar er zijn meer mensen die vrij zijn of een snipperdag nemen. Vandaag ± 1300 horen we later. Op de 165km niets van te merken.  Bij de start een collega van fietsmaat opgepikt, na een paar kilometer sloten nog paar rijders aan en uiteindelijk met 9 het grootste deel van de tocht gereden. Zoals fietsmaatje noteerde, soms pik je mensen op, loopt de samenwerking lekker en heb je allemaal een mooie dag.

De route was weer anders dan de vorige keren dat ik hem reed. Nu op en neer bij Ootmarsum en Vasse. Vervolgens een stuk Duitsland in, Wilsumer bergen, heuvels bij Golenkamp, Lonsberg. Stukje naar het noorden Itterbeck en dan west waar Sanatoriumlaan en Lemelerberg wachtte. Al met al een leuke afwisselende route. 

De bepijling was goed maar kleurtje viel soms wat laat op. Qua verkeersregelaars was het erg goed gregeld. Fiets "bewaking" bij de start en finish. Bij veel oversteekpunten stonden mensen. De verzorging was (zoals altijd eigenlijk) prima met het gebruikelijke gratis broodje hamburger aan het eind. Dit alles in combinatie met het uitstekende weer en prima gezelschap maakte de hel van dit jaar bijna hemels.© C Y C L O K A L E N D E R (2014 - 2020)