Sean Kelly Classic ( Sean Kelly Classic )

Gepubliceerd op zondag 05 augustus 2018 door Erik.


Hij stond al jaren op de lijst, maar kwam nooit uit met vakantieplannen of werk. Dit jaar kwam het "toevallig" zo uit dat we na 2 weken Briancon en Vogezen nog 2 nachtjes Vielsalm aandeden. Smorgens naar de start gereden, 8 euro betaald ( ook als NTFU) lid krijg je korting en iets na 7.30 vertrokken. 2 Dagen eerder in de Vogezen veel last van de warmte gehad dus ik had wat twijfel of ik vandaag de 170 moest doen. Ik kon altijd nog eerder afdraaien. Totaal onbekend met de route, hoorde wel iets over een muur en de zwaarste cotacol maar geen idee wat me te wachten stond. daar kwam ik snel achter, het venijn zat hem in de 1e 60 km. Eerst de Mur de Maboge, een soort 2 traps muur met een stuk van 20% dan afvlakt en dan weer naar de dubbele cijfers gaat. Vervolgens loopt het door in de Hubermont. De benen waren gelukkig nog fris. Een paar kilometer verder kwam dan de klim van de dag, Col de Haussire. Lang en de percentages lopen aan het eind flink op. Dat knalde er wel in. De temperatuur was inmiddels ook flink opgelopen. Zou een zwaar dagje worden als het zo door ging. Maar eens gevraagd aan 1 van de mannen in het groepje. Na deze 2 kuitenbijters is het wel gedaan. De rest waren alleen maar slopers volgens hem. Dat deden ze ook, het gaat alleen nog maar op en af, een paar korte steile stukjes maar voornamelijk rond de 6-8 %. Neem daarbij een flinke bries, 30+ graden en je voelt de krachten gewoon uit je lijf verdwijnen.. De laatste 10 km waren erg lang zullen we maar zeggen.

Tocht is niet overlopen, goed georganiseerd, verzorging is goed, zat te eten (bananen, sinaasappel, koeken, tuc) en te drinken, (sportdrank en water), verkeersregelaars. Plus een terrasje onderweg, ok hoorde niet bij de tocht maar wel met de lekkerste cola ever ;-).

Wegen zijn vaak wel erg slecht, zeer grof uitgereden asfalt, gaten of lapwerk op lapwerk. Oppassen in de afdalingen dus.

Was leuk eens in een voor mij minder bekend stuk in Belgie te rijden. Als ik eerlijk ben zou ik er niet apart voor naar Belgie rijden maar mocht je in de buurt zijn of kunnen combineren zou ik hem zeker mee pakken.© C Y C L O K A L E N D E R (2014 - 2020)